Campanie publică antistres la Bistriţa

Ultima actualizare:

Sociologii spun în schimb că e o campanie binevenită şi că bistriţenii ,asemenea tuturor orăşenilor, sunt oameni stresaţi

Bistriţa este împânzită timp de o săptămână cu afişe glumeţe realizate de câţiva studenţi din Bistriţa, Baia-Mare şi Suceava  Cele peste 500 de afişe fac parte dintr-o campanie publică intitulată  "Bistriţa as a playground" care-şi propune să-i amuze, fie şi pentru câteva secunde pe trecătorii stresaţi de problemele cotidiene.  

A început ca temă studenţească

Campania este rodul muncii a trei studenţi de anul 1 de la Facultatea de Administraţie Publică din Cluj şi a început ca o temă de seminar. Curând, provocarea temei i-a prins pe cei trei, mai ales că obstacolele s-au ivit la tot pasul. Cea mai descurajantă a fost reacţia autorităţilor, care i-a ignorat complet: „Am încercat să obţinem aprobări să lipim afişele la Cluj, însă ni s-a transmis de la Primărie că nu e cazul acum, că sunt multe manifestări, că afişierele sunt pline. Am încercat şi în zona băncilor, pornind de la premisa că oamenii care apelează la aceste instituţii au un nivel mare de stres. Nu a fost nimeni de acord, am primit vreo trei mailuri negative, iar vreo 15 nici nu ne-au răspuns.", explică Andreea Szabo, una dintre organizatoarele campaniei. După ce au realizat că la Cluj nimeni nu-i bagă în seamă şi-au încercat norocul şi în Bistriţa, oraşul natal al unuia dintre ei şi un viceprimar le-a dat imediat acceptul. Pot să-şi lase afişele timp de o săptămână pe locurile de afişaj, ba chiar viceprimarul a promis să pună o vorbă bună pentru ei şi la Electrica, pe stâlpi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net