Calendar ortodox 2021, 8 aprilie. Sfinţii zilei. Sfinţii Apostoli Irodion, Agav şi Ruf

calendar-ortodox-2021-8-aprilie-sfantul-apostol-irodion.jpg

Calendar ortodox 2021, 8 aprilie. Sfinţii zilei. Sfinţii Apostoli Irodion, Agav şi Ruf
Sfântul Apostol Irodion
foto: Doxologia.ro

Sfinţii Apostoli Irodion, Agav şi Ruf, este prăznuiţi la data de 8 aprilie în Calendarul ortodox. Sfinţii Apostoli Irodion, Agav şi Ruf sunt între sfinţii zile sărbătoriţi de credincioșii ortodocși, conform Calendarului ortodox 2021, pentru data de 8 aprilie. Zi de post.

Calendar ortodox 2021, 8 aprilie. Sfinţii zilei. Sfinţii Apostoli Irodion, Agav şi Ruf 

Sfinţii Apostoli Irodion, Agav şi Ruf fac parte din ceata celor 70 de apostoli aleşi de Domnul pentru apostolat. Îi cunoaştem din episolele Sfântului apostol Pavel care-i pomeneşte în diverse ocazii şi diferite locuri.

Sfântul Apostol Irodion

Slăvitul şi lăudatul Apostol Irodion – care mai este amintit şi ca Herodion sau Rodion -, a fost rudă cu Sfântul Apostol Pavel. A fost episcop în Neoparţia şi a convertit mulţi elini pe care i-a întors la dreapta învăţătură. A fost omorât în bătaie de păgânii care s-au însoţit cu iudeii pentru a-i veni de hac. L-au bătut cu pietre, l-au ciomăgit şi până la urmă l-au înjunghiat. L-au lăsat crezând că este mort într-o baltă de sânge, dar Sfântul Apostol Irodion s-a ridicat şi şi-a continuat apostolatul.  A propovăduit cu Sfântul Apostol Pavel în Roma şi a fost decapitat deodată cu Sfântul Apostol Olimp sub privirea unei mulţimi de curioşi în aceeaşi zi cu Sfântul Apostol Petru. Este prăznuit la 4 ianuarie împreună cu cei 70 de apostoli, la 28 martie, la 8 aprilie şi la 10 noiembrie.

Sfântul Apostol Agav

Sfântul Apostol Agav, care mai este pomenit şi ca Agavos, a înainte văzut o foamete ce a avut loc în timpul lui Cezar Claudiu şi a profeţit că Sfântul Apostol va fi legat şi dat pe mâna barbarilor de către evreii din Ierusalim. A propovăduit Evanghelia în locurile unde i-a fost rânduit şi pe mulţi a întors la dreapta credinţă. Este sărbătorit în aceaşi zi cu Sfinții Apostoli Irodion, Ruf, Flegon, Asincrit şi Ermis, toți primind coroana muceniciei în aceeași zi, ca urmare a torturilor pe care le-au suferit.

Sfântul Apostol Ruf

Slăvitul şi lăudatul Apostol Rufa este amintit de sfântul Apostol Pavel în epistola sa către romani. A fost episcop în cetatea Tebei şi a propovăduit Evanghelia unde i-a fost rânduit. 

Troparul Sfinţilor Apostoli Irodion, Agav, Ruf, Flegon, Asincrit şi Ermis

 Glasul al 3-lea

Sfinţilor Apostoli rugaţi pe Milostivul Dumnezeu, ca să dea iertare de greşeli sufletelor noastre.

Condacul Sfinţilor Apostoli Irodion, Agav, Ruf, Flegon, Asincrit şi Ermis

 Glasul al 2-lea

Cele de sus căutând de tot necazul ne izbăvim, de Dumnezeu Născătoare.

Arătatu-v-aţi ucenici ai lui Hristos şi Apostoli preacinstiţi, Sfinţilor Irodion mărite, Agav şi Ruf, Asincrit şi Flegon, împreună cu Ermis. Rugaţi-vă pururea Domnului să ne dea iertare de greşeli nouă, celor ce vă lăudăm pe voi.

La 8 aprilie în calendarul ortodox 2021 mai sunt pomeniţi

  • Preacuviosul Celestin papă al Romei;
  • Sfântul Pavsilip;
  • Sfântul mucenic Ioan Corabierul.
Loading...
 
 

Citește și

  • Calendar ortodox 2021, 7 aprilie. Sfinţii zilei. Sfântul Ierarh Gheorghe Mărturisitorul

    Sfântul Ierarh Gheorghe Mărturisitorul, Episcopul Militinei, este prăznuit la data de 6 aprilie în Calendarul ortodox. Sfântul Ierarh Gheorghe Mărturisitorul, Episcopul Militinei, este între sfinţii zile sărbătoriţi de credincioșii ortodocși, conform Calendarului ortodox 2021, pentru data de 5 aprilie. Zi de post.

  • Calendar ortodox 2021, aprilie. Sărbători religioase, sfinţi, posturi

    Sărbătorile religioase și posturile din Calendarul ortodox 2021 sunt foarte importante pentru toți credincioșii creștin ortodocși, așa că trebuie să fie la curent cu ele. Click! îți spune care sunt sărbătorile religioase și zilele de post din luna aprilie, conform Calendarului ortodox 2021, ca să te poți pregăti pentru ele. Praznicele lunii aprilie sunt Intrarea Domnului în Biserică - Floriile şi sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1