Calea Victoriei devine loc de promenadă, dar îi nemulţumeşte pe şoferi

Ultima actualizare:

    Chinul pe care îl îndură  şoferii - bucuria bicicliştilor (Fotografii: Roberto Sălceanu)
Chinul pe care îl îndură şoferii - bucuria bicicliştilor (Fotografii: Roberto Sălceanu)

Haos pe Calea Victoriei!  Traficul rutier a fost dat peste cap după ce municipalitatea a decis să ia din şoseaua şoferilor şi să o dea…bicicliştilor.

Cel mai elegant şi renumit bulevard din Bucureşti va fi modernizat şi transformat într-o zonă de promenadă. De asta se vor bucura pietonii şi bicicliştii, nu şi soferii, care vor rămâne cu doar două benzi de circulaţie, din patru. Lucrările au demarat la începutul săptămânii trecute şi au stârnit deja nemulţumirea şoferilor.

Muncitorii amenajează pista pentru biciclişti

simeon stalpnicul png

De când au început lucrările, evităm pe cât posibil să traversăm zona. Este crimă şi pedeapsă, pentru că au închis două benzi pentru lucrări, iar din cele două care ne-au mai rămas, circulăm doar pe una, pentru că pe cealaltă se parchează", spune Ion Griveanu, un bucureştean în vârstă de 45 de ani. Şoferii sunt supăraţi şi pentru că lucrările se desfăşoară numai în timpul zilei, adică fix atunci când bulevardul este mai intens circulat.

Şi pietonii au de suferit. Trotuarele au intrat în modernizări

simeon stalpnicul png

"Abia circulam cu maşina pe patru benzi, darămite acum. Nu ştiu ce e în capul lor. Noi ne chinuim în trafic, mergem bară la bară, şi ei fac piste de biciclişti pe şosea", ne-a declarat Adrian Petre (32 de ani). Municipalitatea speră că deschirea Bd. Buzeşti-Berzei-Uranus, care este alternativă la Calea Victoriei, va prelua mare parte din traficul din zonă, astfel că celebrul bulevard va putea deveni zonă de promenadă pentru pietoni şi biciclişti.

Aşa va arăta după lucrări

"Pistele pentru biciclişti vor fi delimitate de benzile de circulaţie, prin borduri înalte de 10 centimetri, iar trotuarele vor fi lărgite", a explicat primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Proiectul presupune şi modernizarea reţelei de iluminat public, refacerea spaţiilor verzi şi a mobilierului urban. Lucrările au loc până pe 1 august 2014, costul acestora fiind de 8,7 milioane de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net