Căldură mare, monşer! Bucureştenii s-au refugiat de caniculă în parcuri

Ultima actualizare:
Virgil şi Bianca se joacă la telefon pe păturica de acasă
Virgil şi Bianca se joacă la telefon pe păturica de acasă

Sufocată de caniculă! Aşa a arătat duminică România în cel mai călduros sfârşit de săptămână din acest an, când termometrele au depăşit în multe momente 35˚C.

În timp ce unii, mai fericiţi, au ajuns la mare, la munte sau pe marginea piscinelor, în Bucureşti mulţi s-au ascuns de caniculă în parcuri, iar alţii au încercat să capete gratis primul bronz al sezonului, la plajă, pe malul lacului.

O bere rece, cea mai potrivită pe arşiţa asta
O bere rece, cea mai potrivită pe arşiţa asta

Cu mic, cu mare bucureştenii au luat cu asalt parcurile şi orice loc a fost bun pentru a te feri de razele soarelui: sub pomi, pe malurile lacurilor, la terase. În case, instalaţiile de aer condiţionat au fost folosite la întreaga capacitate şi nimeni nu s-a mai zgârcit la factura de curent. În sectorul 3, sute de bucureşteni au ales să se răcorească în Parcul IOR.

Parcul s-a transformat în loc de plajă fără taxă
Parcul s-a transformat în loc de plajă fără taxă

Fie pe iarbă, pe o pătură cu familia, fie sub un copac bătrân, a părut pentru mulţi lozul câştigător în bătălia cu indicele căldură-umezeală care a depăşit pragul critic. Reporterii Click! au descoperit şi curajoşi care au ales să se plimbe cu bicicleta, să facă jogging sau să se plimbe cu barca sau hidrobicicleta, deşi orice efort părea istovitor pe căldura înăbuşitoare.

E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari!
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari!

”Am venit în parc să luăm şi aer şi totodată să încercăm să scăpăm de caniculă”, ne spune Virgil, în timp ce se juca pe telefon cu Bianca, de 7 ani. Câţiva metri mai încolo, Gabriela şi Cristina încercau să îl facă pe micuţul Luca să uite de căldura sufocantă. ”De abia a început canicula. O să tot fie zile şi mai călduroase, aşa că ne facem curaj să le înfruntăm”, ne-a spus Gabriela.

Somnul bebeluşilor e mai dulce la umbra copacilor
Somnul bebeluşilor e mai dulce la umbra copacilor

Printre hidrobiciclete, caiace şi copii care se bucurau de răcoarea apei, pluteau plictisite raţele. De obicei făceau o mare larmă, dar acum, toropite de căldură nu scoteau un sunet. Chiar şi o broască ţestoasă, altfel rară la vedere pe Lacul IOR, plutea acum impasibilă, fără să-i pese cine şi ce o atinge. La terasele din parcuri lumea încerca să combată canicula cu tot felul de lichide, dar fără folos.

Cei mai chinuiţi erau bucătarii de la grătare, adevăraţi eroi având în vedere la ce temperaturi erau siliţi să muncească. 


    Somnul bebeluşilor e mai dulce la umbra copacilorFoto: Florin Şuler
Somnul bebeluşilor e mai dulce la umbra copacilorFoto: Florin Şuler

Potrivit meteorologilor, nici luni nu este vreo şansă de răcoare, meteorologii anunţând pentru 17 iunie, în ultima zi a minivacanţei de Rusalii, că termometrele vor indica temperaturi mult mai ridicate. 

Minivacanţa de Rusalii, pe Litoral

Medic bucureştean prins drogat la volanul unui bolid de lux

 În urma unei acţiuni a poliţiştilor constănţeni desfăşurate în staţiunea Mamaia, a fost depistat un medic din Bucureşti care s-a urcat la volan după ce a consumat droguri. Şoferul al cărui rezultat a ieşit pozitiv la consumul de droguri a rămas fără permis. Un alt bărbat a fost prins cu o alcoolemie de 0,08 în aerul expirat.

I-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile. „Colegii mei acţionează pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive. În acest moment se desfăşoară o acţiune cu aparatele intrate recent în dotarea Poliţiei Rutiere Constanţa şi anume DRUG TEST”, a declarat Andreea Munteanu, purtător de cuvânt IPJ Constanţa pentru www.digi24.ro. Acţiunile poliţiei se vor desfăşura pe toată durata sezonului estival.

Accidente în lanţ pe Autostrada Soarelui

Trei maşini s-au ciocnit la Borcea, la kilometrul 129 al Autostrăzii Soarelui, iar alte două autoturisme s-au lovit lângă o benzinărie, în zona localităţii Lehliu, anunţa ieri Centrul Infotrafic al Poliţiei Române. Traficul a fost  restricţionat pe sensul către litoral, mai bine de o oră circulându-se pe o bandă. În urma celor două accidente, trei persoane au fost rănite uşor. 

Cu maşina pe plajă, printre copii

Revine „moda” şmecherilor care îşi parchează maşina lângă şezlong. Un astfel de caz s-a petrecut sâmbătă, 15 iunie, pe o plajă din Constanţa. Imaginile au fost surprinse de Paul Fulea şi postate pe contul său de Facebook. „În această dimineaţă a considerat că plaja este domeniul lui privat. A trecut în trombă pe lângă copiii aflaţi în cărucior şi pe lângă cei ce se bronzau”, scrie Paul. 

Conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa (IPJ), „circulaţia sau staţionarea autovehiculelor pe plajă, cu excepţia celor care asigură intervenţii operative şi a utilajelor de întreţinere a plajelor, constituite contravenţie, aceasta fiind între 10.000 şi 20.000 de lei.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net