Cadourile inedite primite de cuplul Macron

Ultima actualizare:

    Emmanuel Macron a primit un ou încondeiat (fotografii: Inquam, AFP)
Emmanuel Macron a primit un ou încondeiat (fotografii: Inquam, AFP)

Opinci, ciorapi de lână și vase din ceramică.Acestea au fost cadourile pe care cuplul prezidențial francez le-a primit de la Muzeul Satului. Emmanuel Macron a promis că revine în România la anul.

Au discutat despre afaceri la nivel înalt, au răspuns la întrebările jurnaliștilor, după care Emmanuel Macron şi Klaus Iohannis, însoțiți de Primele Doamne, au vizitat Muzeul Satului Național.

La ora 19.00 au intrat pe poartă. În cele 40 de minunte petrecute în locul care ne definește cel mai bine din punct de vedere al tradițiilor, cuplurile prezidenţiale au vizitat Casa de la Şanţ din Bistriţa, unde Brigitte Macron şi Carmen Iohannis au primit vase din ceramică de Horezu, Biserica de la Dragomireşti, Maramureş, o casă din Teleorman şi Casa de la Jurilovca, unde Emannuel Macron şi Klaus Iohannis au primit ciorpai din lână și opinci.


    Cei doi președinți de stat au primit vase ceramice de la un olar
Cei doi președinți de stat au primit vase ceramice de la un olar

Lăutarii din Teleorman au interpretat mai multe cântece tradiţionale, alături de ei fiind şi ansamblu de dansatori de muzică populară.

”La vie en rose”, cântată la nai

Emmanuel Macron a zăbovit la Casa de la Jurilovca unde o interpretă de muzică populară a cânt la nai melodia ”La vie en rose”, preşedintele Franţei întorcându-se din drum şi exprimându-şi aprecierea.

Și Brigitte s-a arătat extrem de interesată de tot ce i s-a prezentat și a privit cu plăcere iile cusute de țărăncile noastre.

Revine în România ca să planteze un stejar

La final, Macron a promis că va reveni în țara noastră. ”În urmă cu 90 de ani, un francez a venit să planteze un stejar de 10 ani. I-am spus preşedintelui că mă voi întoarce, pentru a planta un nou stejar, anul viitor”, a declarat Macron, referindu-se la stejarul plantat de generalul Henri Berthelot, la Iaşi, în 1927.

Din acest copac, premierul Mihai Tudose i-a dăruit lui Macron o crenguţă, la întâlnirea de lucru pe care cei doi au avut-o, ieri, la Vila Lac 1.


    Brigitte a fost încântată de iile noastre
Brigitte a fost încântată de iile noastre
image
image
image
image
image
image
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net