Bucureştenii sunt aşteptaţi la Târgul Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri

Ultima actualizare:
romexpo
romexpo

Peste 200 de artizani pricepuţi, din toate zonele ţării sunt prezenţi zilele acestea în Capitală, la Târgul Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri. Aici veţi găsi covoare ţesute manual, ii, păpuşi folclorice, bijuterii, ceramică tradiţională, măşti şi chiar podoabe pentru Sărbătorile de iarnă.

Vizitatorii pot lua parte la ateliere de creatie, unde pot realiza chiar ei diverse obiecte. Târgul organizat la Romexpo e deschis până duminică, între orele 10.00-18.00, iar intrarea costă 15 lei.

Pălăguţa Hodor (68 de ani) este tare mândră de standul ei. Simpatica bătrânică este venită tocmai de la Maramureş şi a adus cu ea şi războiul la care ţese. Pălăguţa are acasă un război vechi de aprope 100 de ani, însă la stand a adus unul mai nou şi mai micuţ, ca să poată face demonstraţii la faţa locului.

romexpo
romexpo

Doritorii pot cumpăra trăistuţe, care costă între 50 şi 150 de lei, porturi tradiţionale pentru cei mici la preţul de 130 de lei, sau covoare din lână toarsă, care încep de la 400 de lei.

romexpo targ
romexpo targ

La standul Elenei Păun a venit iarna. De jur împrejur şi pe pereţi zeci de globuleţe de sticlă îţi iau ochii. Mici, mari, rotunde, ovale, colorate, pictate sau cu sclipici, globurile Elenei au mare lipici la vizitatori.

romexpo targ
romexpo targ

Costul lor variază între 3 şi 20 de lei, iar dacă doreşti artista venită tocmai de la Curtea de Argeş ţi le pictează şi personalizează pe loc. La acelaşi stand găsiţi vase din lut, pictate manual, ceramică tradiţională sau hăinuţe tricotate.

romexpo targ
romexpo targ

Pentru gurmanzi, standul Elenei Vesa este cel mai potrivit. Cozonaci pufoşi, covrigi muscelari cu ou, coloratele macarons şi zeci de sortimente de ciocolată de casă. Cu toate se laudă reprezentanţii standului, veniţi de la Câmpulun Muscel. Vedeta este de departe brioşa decorată (din marţipan) cu portul popular. Prăjitura este din fructe de pădure şi costă 10 lei. Dacă aveţi poftă de praline, 100 de grame costă 100 de lei, iar cozonacul e 20 de lei.


    romexpo targ
romexpo targ

Evenimentul are loc în Centrul Expoziţional ROMEXPO, în cadrul Pavilioanelor C2 şi C3.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net