Brrr, mai avea un pic şi intra în casă! Şarpele de peste un metru şi jumătate a fost dus în pădure

Ultima actualizare:

    Virgil Bagiu a luat şarpele cu mâna, deşi nu ştia că e neveninosFoto: Iulian Bunilă
Virgil Bagiu a luat şarpele cu mâna, deşi nu ştia că e neveninosFoto: Iulian Bunilă

Schimbările bruşte de temperatură şi umezeala accentuată le derutează pe vieţuitoarele din sălbăticie. Nu doar urşii au luat-o razna în ultima vreme, atacând frecvent gospodăriile din zona de munte a judeţului Buzău, ci şi şerpii. Puţin a lipsit ca o reptilă de peste un metru şi jumătate să intre în casa unor săteni din Cozieni.

Familia Bagiu, din comuna buzoiană Cozieni, putea să tragă o sperietură groaznică, dacă ar fi descoperit şarpele în bucătărie sau în vreuna dintre odăi. Virgil, capul familiei, a găsit târâtoarea pe pragul de la intrare, înainte să le sperie pe femeile şi bătrânii din casă. Fără să ezite, omul a luat şarpele cu mâna şi l-a dus în pădure, fără să fi ştiut că este sau nu veninos. Bărbatul povesteşte că nu este primul şarpe care s-a apropiat de casă în ultima perioadă.

Potrivit specialiştilor de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Buzău, în zonă trăiesc şerpi de casă, reptile care pot depăşi un metru şi jumătate lungime şi care nu sunt veninoşi. În România se găsesc şi şerpi veninoşi, viperele, care trăiesc atât în zona Carpaţilor, cât şi în unele zone din Delta Dunării. Viperele se deosebesc însă de şerpii de casă prin colorit şi prin modelele de pe solzi.

Specialiştii spun că reptilele, ca şi alte sălbăticiuni, sunt derutate de schimbările bruşte de temperatură şi de umezeala în exces, astfel că au un comportament atipic.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net