Bomboane expirate de 5 ani într-un spital pentru copii

Bătaie de joc la Spitalul de Pediatrie din Braşov! Aparatele pline cu bomboane colorate care atrag copiii ca un magnet, din clipa în care intră în clădire, nu au mai fost verificate de 5 ani! Dulciurile sunt expirate, topite de căldură şi riscă să îi îmbolnăvească pe cei mici.

Copiii sunt fascinaţi de au­tomatele cu dulciuri am­plasate pe holuri în diverse instituţii.

Părinţii le cumpără astfel de bomboane pentru că nu sunt nici scumpe şi le fac o bucurie celor mici. Însă nimeni nu verifică termenul de valabilitate înscris pe aparat.

La Spitalul de Pediatrie din Braşov, bomboanele erau expirate de 5 ani! Iar aparatul încă funcţiona, astfel că orice copil ar fi introdus o monedă de 5 bani ar fi primit un pumn de bomboane pe care le-ar fi mâncat pe loc. Totul s-a aflat după ce un părinte a cumpărat un ceai cald, pentru fiul său, de la un alt aparat.

Acesta a rămas şocat când a văzut că în pahar pluteau câteva furnici.

Un părinte a găsit mai multe furnici în paharul de ceai al copilului

CLIIMA20130424_0055_1.jpg

Termenul de valabilitate al produselor era 2008 (CAPTURI: Mix TV Braşov)

Revoltat, băr­batul a făcut plângere la Protecţia Consumatoru­lui, după care a urmat un amplu control în tot spitalul. Inspectorii au rămas înmărmuriţi când au văzut că termenul de valabilitate al bomboanelor era 2008. Tras la răspundere, reprezentantul uneia dintre firmele care deţine automate spune că aparatele sunt igienizate o dată la 6 luni. Inspectorii susţin însă că această operaţiune ar trebui făcută cel puţin o dată pe lună.

Toate produsele expirate au fost retrase de la vânzare, iar firma deţinătoare riscă o amendă ce poate ajunge până la 30 de mii de lei. În plus, spitalul va rezilia toate contractele.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1