„Bombe” pe roți. Cele mai mari tragedii provocate de șoferii români

Ultima actualizare:

    24 mai 2004, Mihăilești. (foto: adevarul.ro)
24 mai 2004, Mihăilești. (foto: adevarul.ro)

Accidentul de miercuri dimineață, în care a fost implicată o cisternă încărcată cu 40 de tone de acid sulfuric, confirmă cât de periculos e transportul unor substanțe inflamabile pe drumurile publice. Șoferul camionului și-a pierdut viața, însă proporțiile dezastrului puteau fi și mai mari dacă pompierii nu interveneau prompt. Iată ce alte tragedii naționale, în care au fost implicate vehicule cu materiale periculoase, au stors râuri de lacrimi în România.

24 mai 2004, Mihăilești, județul Buzău. De departe cel mai cumplit accident de pe drumurile publice de la noi, tragedia de la Mihăilești a deschis ochii autorităților în ceea ce privește controlul precar al transportului substanțelor inflamabile. În acea zi, un camion care transporta 400 de saci cu azotat de amoniu (20 de tone) de la combinatul chimic Doljchim s-a răsturnat pe șosea (DNA2) și a luat foc chiar în timpul acțiunii pompierilor. În urma exploziei de proporții au murit 18 persoane, printre care șapte pompieri, trei localnici și doi jurnaliști ai Antenei 1 și 13 răniți grav.Trupurile victimelor au fost sfârtecate, iar componente ale autotrenului au fost aruncate la distanţe mai mari de un kilometru, provocând pagube la casele localnicilor din Mihăileşti. În urma exploziei a rămas un crater de 6,5 metri adâncime și 21 de metri diamentru, însă un hău și mai mare în sufletul celor care au pierdut persoane dragi în acea zi groaznică. Cei trei reprezentanţi ai firmelor care au asigurat transportul şi livrarea azotatului de amoniu, au fost condamnaţi la câte patru ani de închisoare.

20 iunie 2012, Limpeziș, județul Buzău. La doar câteva sute de metri de accidentul teribil de la Mihăilești, alte cinci vieți au fost curmate. Șoferul unui tir a ajuns pe contrasens după ce a pierdut controlul direcţiei a fost izbit de un alt camion și de un autoturim. Patru pasageri din camionul care circula regulamentar au murit arşi de vii în incendiul care a cuprins mastodonţii, împreună cu șoferul vinovat de accident, scrie adevarul.ro. În urma impactului, autoturismul a ajuns pe câmp, iar camioanele au luat foc. Şoferul vinovat de accident a fost catapultat prin parbriz.

4 ianuarie 2013, DN 66, între Simeria și Petroșani, județul Hunedoara. În apropierea localității Măceu o roată a unei cistern încărcate cu gaz s-a desprins și a ajuns pe contrasens. În încercarea de a evita roata care venea spre el, șoferul unei dubițe deținută de o firmă de curierat s-a speriat și a tras brusc de volan, lovinnd frontal, pe contrasens, un autoturism VW. În urma impactului violent, cei doi bărbaţi din autoturism, cu vârste de 53 şi 55 ani, din judeţul Gorj, au murit pe loc. loc. O femeie care era în maşina firmei de curierat a fost rănită şi transportată în stare de şoc la spital.

5 octombrie 2014, Grecia. Un șofer român de tir a provocat o tragedie fără margini pe o autostradă din nordul Greciei, după ce nu și-a mai putut stăpâni autotrenul. Acesta a lovit în plin câteva zeci de autoturisme, provocând moartea a cinci persoane și rănirea altor 23. Conform agenţiei de stat Athens-Macedonia News Agency, tirul, care venea dinspre oraşul Veria şi se deplasa cu viteză, a lovit aproximativ 30 de vehicule pe o autostradă din nordul Greciei, iar cel puţin unul dintre vehicule a luat foc în urma impactului. Șoferul român a fugit de la locul acidentului, însă, a fost prins la scurt timp. El le-a spus anchetatorilor că frânele camionului au cedat.

carnagiu pe autostrada din nordul Greciei, 5 cotombrie 2014. (foto: paririaki.com)
carnagiu pe autostrada din nordul Greciei, 5 cotombrie 2014. (foto: paririaki.com)

8 iunie 2015, Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea. Trei oameni au murit iar alţi patru au ajuns la spital în stare gravă, după ce șoferul unei cisterne a pierdut controlul volanului. Bărbatul, care se deplasa în direcţia Rm. Vâlcea - Sibiu, a intrat pe contrasens, a trecut peste un autoturism, a lovit alte două maşini şi s-a oprit într-un tir. După ce a trecut peste autoturism, cisterna a lovit o altă maşină, unde o femeie de 30 de ani era pasageră. Aceasta și-a pierdut și ea viața.  

12 iunie 2015, Șoseaua de Centură a Capitalei. Încă un accident grav s-a petrecut după ce o basculantă cu nisip s-a răsturnat peste un autoturismul la ieșirea din București spre localitatea Glina. Doi oameni şi-au pierdut viaţa pe loc, captive sub mormanul de nisip căzut din vehicul. Vina în acest caz i-a aparținut șoferului mașinii mici, care nu a acordat prioritate basculantei.

13 iulie 2015, Autostrada 12, nordul Italiei. Un şofer român, la volanul unui tir, a răpit viața a doi gemeni de doar nouă luni, după ce a lovit un autoturism în care se afla patru persoane, membrii unei familii. Şoferul român, în vârstă de 59 de ani, conducea o cisternă care transporta sodă caustică lichidă şi, din cauza unei pene de cauciuc, a ajuns pe contrasens și a lovit mașina. Cei patru se întorceau dintr-o minivacanță de weekend către Bellinzago Lombardo, provincia Milano. Şoferul autoturismului, Cristian Brambilla, de 34 de ani, a fost transportat la spital în stare gravă. El a suferit mai multe leziuni şi a fost internat de urgenţă la spitalul Cisanelo, din Pisa. Femeia, Elisa Chirico, de 32 de ani, a suferit cele mai puţine leziuni, dar a fost, de asemenea internată, la aceeaşi unitate medicală.

14 iulie 2015, Slovenia. Avansat de curând în funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Flavius Corneliu Chiș avea toate motivele să-și ducă familia în vacanță. În acea zi oribilă s-a aflat în locul nepotrivit, la timpul nepotrivit, căci mașina în care se afla cu copiii, soția și soacra a fost pur și simplu spulberată de o cisternă scăpată de sub control. Procurorul, soţia sa, fiul de 5 ani şi soacra au fost striviţi în autoturismul făcut acordeon. Flavius Corneliu Chiş îşi ducea familia în vacanţă, în Italia. La ieşirea din Ljubliana, pe autostrada de coastă, între Logatec şi Unec, procurorul a tras pe dreapta, pe banda de avarie. În clipa următoare, şoferului unui tir cu cisternă a dat cu spatele şi s-a urcat pur şi simplu peste maşina mică. Aflaţi într-un alt autoturism, un bărbat şi o femeie de 52 şi 51, care-i însoţeau în vacanţă, au fost la un pas să piară şi ei. În accident, maşina a fost izbită din spate. Din fericire, amândoi au scăpat cu răni uşoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net