Blestemul zebrelor loveşte din nou la Zoo Timişoara. A murit din cauze necunoscute

Ultima actualizare:

    Shakira şi Opilion au fost îndrăgite de toată lumea
Shakira şi Opilion au fost îndrăgite de toată lumea

Bănăţenii n-au noroc la zebre! La trei ani după ce blânda Keimoes, adusă de la grădina zoologică din Liberec (Cehia), s-a înecat în heleşteul din perimetrul grădinii zoologice, Timişoara a pierdut din nou o zebră. Animalul a murit la sfârşitul săptămânii trecute, iar cauza decesului e învăluită în mister.

Vineri, în jurul orei 12.30, una dintre ultimele zile de vară târzie. La  Grădina Zoologică din Timişoara, unul dintre îngrijitori simte că rămâne fără aer: una dintre cele două zebre aduse în iunie înainte de la un circ din Bonn (Germania) nu mai mişcă. Îngrijitorul se apropie încet şi constată că animalul murise.

“Starea de sănătate a zebrelor era bună”

„Acest eveniment este cu atât mai grav, în condiţiile în care moartea animalului a survenit subit, iar în cursul dimineţii starea de sănătate a zebrelor a fost una bună”, spune, necăjit, Adrian Bere, directorul Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara. “Nu a existat nici un element care să-i conducă pe îngrijitori ori pe medicul veterinar la suspiciuni ori indicii privitoare la o eventuală alterare a stării de sănătate a animalului”, adaugă oficialul din Primăria Timişoara.

Animalul mort a fost  la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, pentru necropsie şi pentru un set complet de analize în laboratoare (inclusiv analize toxicologice), care să stabilească diagnosticul şi să evidenţieze cauza morţii.

Lovit de animalul aflat în agonie

Cumpărate din Germania, de la un circ din Bonn, zebrele Shakira şi Opilion au fost aduse pentru a umple golul lăsat acum trei ani de ghinionista Keimoes. În 2013, Primăria Timişoara primise zebra cadou de la o grădină zoologică din Liberec (Cehia) şi edilul Nicolae Robu a prezentat simpaticul animal în faţa presei. Pentru că nu apucase să se acomodeze cu noul habitat, zebra s-a speriat şi a luat-o la goană, câzând în heleşteul din incinta grădinii zoologice. Adrian Bere, directorul Direcţiei de Mediu, a sărit în apă ca să salveze erbivorul. Lovit de animalul aflat în agonie, oficialul  a juns la spital. Despre zebra care s-a înecat, primarul Nicolae Robu avea să spună că era “hăbăucă”.

Vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net