Bilanţ IGSU: Sunt inundate 66 de localităţi din 25 de judeţe. Avertizare de ploi pentru următoarele 11 ore

Ultima actualizare:

    Inundațiile au distrus într-o clipă agoniseala oamenilor, victimele lăsând în urmă tot pentru a-și salva viaț
Inundațiile au distrus într-o clipă agoniseala oamenilor, victimele lăsând în urmă tot pentru a-și salva viaț

Inundațiile nu pleacă, ba dimpotrivă apele fac și din ce în ce mai multe pagube. Potrivit ultimului bilanț al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pompierii au intervenit în urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore, în 66 de localităţi din 25 de judeţe şi în Bucureşti. Potrivit news.ro, cea mai gravă situație este în Neamţ şi Mehedinţi, unde șapte persoane au fost evacuate

În ultimele 24 de ore, la nivel naţional au fost emise 92 de atenţionări şi avertizări Cod Galben şi Cod Portocaliu de fenomene meteorologice periculoase imediate, care au vizat descărcări electrice, averse de ploaie, intensificări ale vântului şi grindină.

Au fost afectate județele: Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vrancea, Vaslui şi municipiul Bucureşti.

Pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei din 332 de curţi/grădini, 33 de locuinţe, 38 de beciuri şi 9 anexe gospodăreşti. De asemenea, 50 copaci au fost doborâţi, iar două acoperişuri au fost avariate de vântul puternic, arată IGSU.

Conform sursei citate, şase persoane din judeţul Neamţ (patru din Lunca şi două din Nemţişor) au fost evacuate temporar la rude, iar în localitatea Strehaia din Mehedinţi o femeie imobilizată, care nu are aparţinători, a fost evacuată şi cazată la un azil de bătrâni.

În judeţul Hunedoara, în urma unei ploi torenţiale de scurtă durată au fost inundate trei localităţi din comuna Vaţa de Jos. O femeie cu probleme locomotorii, în vârstă de 71 de ani, din satul Basarabasa a murit după ce a fost luată de viitură în curtea sa. Apa a intrat în mai multe gospodării şi anexe din localităţile Prăvăleni, Ciungani şi Basarabasa şi a afectat un drum comunal.

Avertizare meteo pentru următoarele 11 ore

Meteorologii au prelungit din nou, marţi, avertizarea cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate, fiind vizate judeţele din Transilvania, Banat, Crişana şi local din Maramureş, Oltenia şi Muntenia. Avertizarea este valabilă până miercuri, la ora 23.00.

Reprezentanţii IGSU îi sfătuiesc pe oameni ca, în zonele supuse avertizării, să nu se apropie de malurile râurilor, să nu traverseze viiturile rapide şi să stea în zone înalte, unde apa nu poate ajunge

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net