Bătălie pe un loc de muncă la fabrica japonezilor

angajare78687687.jpg

În ciuda frigului, oamenii au stat la coadă de la primele ore ale dimineţii

Mii de oameni au aşteptat câteva ore în frig pentru a-şi depune CV-urile la Rostramo, în Târgu Jiu, acolo unde va funcţiona o fabrică de cablaje auto a unor investitori din Japonia.

Luni şi marţi au fost depuse peste 3.000 de CV-uri, cu toate că în primă fază japonezii oferă doar 500 de locuri de muncă. „Am venit să ne căutăm un loc de muncă. Eu am ani şi ani de zile de când nu muncesc. Fără bani nu se poate. Am stat la xerox la rând şi apoi am completat o cerere. Vrem un serviciu. Este o firmă mare. Eu sunt din Mătăsari, dar sunt dispus să fac naveta”, a spus o gorjeancă.

„Nu mai lucrez din 2003, am fost casnică, dar acum trebuie să îmi găsesc ceva. Sper să mă angajez la fabrica asta”, a spus o altă femeie. „Nu am mai lucrat, am trăit la casa de copii şi vreau un loc de muncă. Sper să am şansă la angajare. Trebuie să ne luptăm pentru o pâine. Asta este viaţa”, a spus un tânăr. „Am fost inginer la Petrom, dar aici am venit pentru fiul meu. Ca să îi depun CV. Sper să vină acasă. Are calificarea de operator cablaje”, a spus un bărbat. Ion Lupulescu, reprezentant al firmei care primeşte CV-urile doritorilor, a declarat că investitorii japonezi nu se aşteptau să fie depuse atât de multe cereri. “CV-urile ajung la Severin şi acolo specialiştii le analizează”, a spus Ion Lupulescu. În aprilie, investitorul japonez va porni prima linie de lucru. 

loading...
Loading...