Băsescu l-a felicitat greşit pe Prinţul Charles

Ultima actualizare:

    Moştenitorul tronului  Marii Britanii a fost primit ieri la Cotroceni de  preşedintele Băsescu (foto: Lexar)
Moştenitorul tronului Marii Britanii a fost primit ieri la Cotroceni de preşedintele Băsescu (foto: Lexar)

Traian Băsescu a greşit rău, ieri, la Cotroceni. În loc să-l felicite pe Prinţul Charles pentru Jubileul de Diamant dedicat mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, preşedintele României i-a adresat urări pentru nunta de diamant a părinţilor săi.

"Permiteţi-mi să vă spun bun venit la Bucureşti! Bun venit în România! Ţin să vă felicit pentru strălucitoarea ceremonie a împlinirii vârstei de diamant a mariajului dintre Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Filip", i s-a adresat Băsescu, în limba română, Prinţului Charles, potrivit Mediafax.

Tot ieri, Prinţul Charles s-a întâlnit la Arenele BNR cu Principesa Margareta şi cu Principele Radu (foto: princeradublog.ro)

Tot ieri, Prinţul Charles  s-a întâlnit la Arenele BNR cu Principesa Margareta  şi cu Principele Radu
Tot ieri, Prinţul Charles s-a întâlnit la Arenele BNR cu Principesa Margareta şi cu Principele Radu

Preşedintele nu a ştiut că Jubileul de Diamant celebrat de Marea Britanie este dedicat, de fapt, celor 60 de ani de domnie a Reginei.

El a fost salvat, însă, de interpreta oficială a Palatului care a tradus ceea ce ar fi trebuit să spună Băsescu.

"Felicitări pentru ceremonia Jubileului de Diamant al Majestăţii Sale, Elisabeta a II-a" (n.r.-I would like to congratulate you for the excellent ceremony that you dedicated to the Diamond Jubilee of Her Majesty Elisabeth the Second).

După întrevederea de la Cotroceni, moştenitorul tronului Marii Britanii s-a întâlnit şi cu premierul Victor Ponta, care nu a ratat ocazia să-i mărturisească faptul că regretă că nu a putut participa la parada de maşini sport britanice organizată la Bucureşti.

Englezii au celebrat cu mare fast, timp de patru zile, Jubileul de Diamant al Reginei, care este al doilea monarh britanic ce sărbătoreşte 60 de ani pe tron, după Victoria, în 1897.

Click! spune:

Prinţul Charles a ajuns în România miercurea trecută, cu o aeronavă charter ce a aterizat la Târgu Mureş.

De acolo a mers la Micloşoara, judeţul Covasna, iar apoi la Saschiz, localitate pe care a mai vizitat-o în urmă cu câţiva ani.

Ieri, după întrevederile oficiale, moştenitorul coroanei regale a Marii Britanii a participat la o recepţie dedicată Jubileului de Diamant.

Prinţul Charles are mai multe proprietăţi în Transilvania

simeon stalpnicul png

Paradă de maşini britanice, în cinstea Reginei Elisabeta a II-a

Cu hituri englezeşti ce au răsunat din autobuz şi super maşini sport britanice, aşa a fost celebrat Jubileul de Diamant în Capitală.

Cel care a deschis coloana a fost chiar ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, la volanul unui Lotus negru, decapotabil.

foto: Dorin Constanda

simeon stalpnicul png

El a spus că a ales această marcă, deoarece a fost lansată în acelaşi an în care regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron.

Traseul paradei de maşini a început la Piaţa Presei şi s-a încheiat la Arenele BNR unde a avut loc petrecerea privată.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net