Azi este Ziua Învățătorului. Cum sărbătoresc profesorii din România

elevi-ziua_invatatorului.jpg

Pe 5 iunie se sărbătorește Ziua Învățătorului. Sunt peste 210.000 de profesori și învățători în România
Pe 5 iunie se sărbătorește Ziua Învățătorului. Sunt peste 210.000 de profesori și învățători în România
FOTO: adevarul.ro

De 12 ani, pe 5 iunie se sărbătorește Ziua Învățătorului. Sunt peste 210.000 de profesori și învățători în România care se îngrijesc de educația elevilor din grădinițe, școli și licee. La mulți ani!

Elevii și profesorii lor se distrează astăzi, 5 iunie. Este Ziua Învățătorului, iar în școli nu se predă, ci se fac activități distractive și educative. Sunt peste 210.000 de profesori și învățători în România care se îngrijesc de educația elevilor din grădinițe, școli și licee.

Învățătorii au o singură misiune: să ajute orice copil să crească. Fiecare dintre noi își amintește de cel care l-a învățat să facă liniuțe, bastonașe și și să adune cifrele. Vă mai amintiți când ați pus prima dată creionul pe hârtie, atunci când ați pronunţat silabele sau când ați recitat o poezie la serbare?

Ziua Învățătorului. Sărbătoarea profesorilor din România

  • Ziua Învăţătorului a fost instituită în octombrie 2007, ziua de 5 iunie semnificând ziua de naştere a profesorului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului modern românesc.
  • Ziua Învăţătorului este sărbătorită în toate unităţile de învăţământ de stat, particulare şi confesionale din sistemul românesc, iar Ministerul Educatiei şi alte instituţii ale statului acordă premii, distincţii, medalii şi titluri onorifice cadrelor didactice şi elevilor.  
  • În unităţile de învăţământ, miercuri, 5 iunie, nu se fac ore de curs deşi copiii vor merge la şcoală. Alături de profesori, aceştia vor desfăşura diferite activităţi non-formale, precum vizionarea de filmuleţe educative, participarea la ateliere de pictură şi mersul în drumeţii.

Citește și Cum să iei note mari la examenele de Evaluare națională și Bac 2019

Citește și Bacalaureat 2019. Cum să te pregătești cu trei luni înainte examen

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1