Azi aflăm dacă se scumpesc carburanții. Senatorii au votul final

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Astăzi (10 octombrie), aflăm dacă se mai scumpesc încă o dată carburanții. Plenul Senatului are pe ordinea de zi pentru dezbatere şi vot final ordonanţele de Guvern privind introducerea plăţii defalcate a TVA şi a majorării accizei pe combustibili.

Guvernul a aprobat, în şedinţa din 30 august, majorarea accizelor la carburanţi în două etape - de la 15 septembrie şi 1 octombrie. Măsuri luate de Cabinetul Tudose au fost respinse de Comisia de buget-finanţe a Senatului, iar astăzi urmează votul final. Pe 26 septembrie, comisia de buget-finanţe din Senat a decis, la propunerea PNL, şi eliminarea majorării accizei la carburanţi, scrie news.ro.

Ministrul finanţelor, Ionuţ Mişa, anunţa că majorarea accizei va genera o scumpire de câte 0,16 lei/litru pentru toate tipurile de carburanţi - benzină cu plumb, fără plumb şi motorină. El susţinea că această majorare se produce în etape ”pentru a nu crea un şoc la nivelul consumului care poate genera creşteri de preţ, automat scăderi de consum şi poate afecta bugetul de stat”. De la momentul la care a fost anunţată această măsură, preţurile carburanţilor la pompă au început să crească.

Senatorii PSD au decis să voteze cele două ordonanţe în forma adoptată de Guvern, adică majorarea accizei la combustibili să rămână în continuare valabilă, iar plata defalcată a TVA să fie obligatorie de la 1 ianuarie 2018 pentru toate firmele din România.

Pe 26 septembrie senatorii din comisia de buget-finanţe au decis, prin aprobarea unui amendament depus în acest sens, ca plata defalcată a TVA să fie obligatorie de anul viitor doar pentru companiile de stat şi firmele aflate în relaţii contractuale cu statul, pentru celelalte firme sistemul fiind opţional din 2018 şi obligatoriu doar din 2019, dacă se va dovedi funcţional. La acest moment, plata defalcată a TVA a intrat în vigoare de la 1 octombrie, opţională pentru firme şi obligatorie de la 1 ianuarie 2018. Măsura a atras critici vehemente din partea firmelor, care atenţionează că aceasta va bloca economia, scrie news.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net