Avem zăpadă şi globuri, putem să facem acum Crăciunul!

Ultima actualizare:

    Arieşeni, Pârtia  Vârtop (830 m) Stratul de zăpadă  are circa 5 cm
Arieşeni, Pârtia Vârtop (830 m) Stratul de zăpadă are circa 5 cm

A nins binişor, în ultimele zile, la munte, iar minimele au bătut noi recorduri pentru această perioadă: minus 12 grade la Vârful Omu. Parcă în ton cu vremea, pe rafturile magazinelor au fost aşezate deja decoraţiunile pentru Crăciun.

Hai să facem acum Crăciunul, pentru că avem aproape toate ingredientele! La munte e zăpadă, ceea ce în decembrie nu prea vom avea, potrivit meteorologilor, care au anunţat că atunci va ploua. A fost deosebit de frig, joi noapte (6 octombrie), şi în Capitală, la staţia meteo de la Băneasa minima fiind de numai 2 grade.

Munţii Făgăraş,  Bâlea Lac (2.034 m)
Munţii Făgăraş, Bâlea Lac (2.034 m)

Şi dimineaţă au fost recorduri, pentru cea mai rece zi de 6 octombrie, în mai multe localităţi din ţară din judeţele Sibiu, Gorj, Botoşani, Harghita. Meteorologii spun că aceste valori sunt cu 8-9 grade mai mici decât ar fi normal pentru această dată.

 Figurinele pentru Crăciun  înveselesc deja rafturile
Figurinele pentru Crăciun înveselesc deja rafturile

În plus, deşi ne aflăm abia la începutul lunii octombrie, în magazine au fost amenajate deja raioane pentru decoraţiunile de Crăciun: globuri, steluţe, reni, moşi crăciuni, săniuţe, beteală sau instalaţii pentru brad. Oferta e foarte bogată, iar timp de gândire pentru a face cea mai bună alegere aveţi berechet!

Într-un magazin din nordul  Capitalei a fost deja amenajat  raionul pentru decorațiunile  specifice Sărbătorilor de iarnă
Într-un magazin din nordul Capitalei a fost deja amenajat raionul pentru decorațiunile specifice Sărbătorilor de iarnă

Una caldă, una rece

„Cam toată luna octombrie va fi când cu pulsaţii de aer rece, cu caracteristici, în principal, polare, când cu influenţe dinspre Marea Mediterană, când se va încălzi puţin, dar posibil să aducă şi mai multe ploi”, a spus Meda Andrei, meteorologul ANM. Asta înseamnă că în vestul ţării noastre vor fi temperaturi mici şi posibil ninsori, iar în sud vremea va fi închisă, cu ploi şi temperaturi de toamnă, cel mult 14 – 16 garde.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net