Avem un condamnat pentru fraudă la vot. Uite câți ani stă după gratii!

Ultima actualizare:

    Un român stă în pușcărie 5 ani pentru fraudarea votului
Un român stă în pușcărie 5 ani pentru fraudarea votului

Avem 27.250 de pușcăriași, dintre care 202 sunt închiși pe viață. Au comis fel de fel de infracțiuni: de la omor, viol, tâlhărie și furt, până la transmitere de SIDA cu bună-știință, spionaj sau subminarea puterii de stat. Ba chiar, există un condamnat care-și execută pedeapsa pentru fraudă la vot.

Închisorile sunt pline. O arată un raport dat publicității de Administrația Penitenciarelor din România (ANP), potrivit căruia cei 27.250 au comis 266 de nelegiuri. 392 sunt minori, 1.231 au între 18 și 21 ani, iar restul de 25.627 depășesc vârsta de 21 de ani. Cei mai mulți își ispășesc pedeapsa pentru omor, ucidere din culpă, tâlhărie, furt calificat, viol, dar și trafic de droguri. Mai sunt și alte infracțiuni comise, printre care ultraj, evadare, act sexual cu un minor, vătămare corporală, violare de domiciliu, mărturie mincinoasă, înșelăciune, delapidare, trafic de minori, abuz în serviciu,  transmitere de secrete, spionaj, incest, iar lista continuă.

Există chiar un român condamnat la 5 ani pentru fraudă la vot. Și nu este Liviu Dragnea. Acesta a primit, în 2015, din partea instanței o pedeapsă de un an cu suspedare.

Curtea Supremă a înregistrat în 7 octombrie 2013 dosarul ”Fraudă la referendum”, în care au fost trimişi în judecată actualul președinte al PSD şi alte 74 de persoane, iar judecarea cauzei a început în 15 noiembrie 2013.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, "cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale".

Anchetatorii susţin că Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracţiuni comise sub forma autoratului, complicităţii sau a instigării. Și iată că unul dintre ei se află și acum după gratii.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net