Autostrada ne aduce în Bucureşti, din toamnă

04_poza-mare.jpg

Se excavează de zor în zona şoselei Petricani, din Capitală, unde se va termina autostrada
Fotografii: Dorin Constanda

Am trăit să o vedem şi p-asta! Lucrările la Autostrada Bucureşti-Ploieşti sunt de acum în linie dreaptă. Muncitorii sunt prezenţi pe şantier zi lumină, astfel că sunt toate şansele ca, de la toamnă, şoseaua de viteză să ne lase în punctul final: pe şoseaua Petricani, din Capitală.

Începute în anul 2007, lucrările la Autostrada Bucureşti-Ploieşti păreau că nu se mai termină. În urmă cu cinci ani, au fost daţi în folosinţă 55,5 km, iar, de atunci, nu a mai fost inaugurat nimic.

Zoom
Muncitorii lucrează la podul din Voluntari

 

Ultimii 6,5 km ba au fost lăsaţi de izbelişte, ba s-a lucrat la ei pe porţiuni. Astfel că, de atâta amar de vreme, şoferii sunt nevoiţi să facă ocol pe Centura de Nord a Capitalei ca să ajungă în Bucureşti. Dar, de acum, se anunţă vremuri bune! 3 km sunt gata încă din decembrie 2016, iar, în prezent, se asfaltează de zor şi pe restul de drum.

Zoom
Aşa arată bretelele

 

„Iniţial, s-a dorit să se deschidă circulaţia până la sensul giratoriu din str. Popasului, din Voluntari, dar Compania de Drumuri nu mai vrea să facă recepţia pe bucăţi, astfel că am continuat cu bretelele pe lângă pod. O parte sunt deja asfaltate, iar în capăt, la Petricani, se excavează pământul. Lucrăm de dimineaţă şi până la ora 19.30, inclusiv sâmbăta. Tragem tare ca să terminăm până la toamnă”, ne-a explicat unul dintre ingineri. Podul care supratraversează zona este şi el în lucru, însă nu se va putea circula pe el decât spre finalul anului.

loading...
Loading...

Citește și

  • 160 de kilometri de autostradă sau 75 de minute de mers cu maşina în linie dreaptă la o viteză de 130 km/h. Cam aşa s-ar putea traduce promisiunea făcută de autorităţi pentru 2017. Graficul arată că Autostrada Bucureşti-Ploieşti înaintează cu 3 km şi că se vor deschide mai multe tronsoane în vestul ţării.

  • deszapezire in lume, utilaje deszapezire, zapada Europa, deszapezire autostrada Canada, deszapezire Rusia

    În toate statele europene, dar și pe continentul nord-american ori în Asia ninge în draci iarna. Este o manifestare normală a vremii în sezonul rece, de care nu se miră nimeni. Însă, modul în care intervin acești oameni pentru a îndepărta efectele iernii te fac să regreți că te-ai născut în România. Iată cum își curăță străinii șoselele și autostrăzile, chiar dacă iarna îi ia și pe ei, câteodată, prin surprindere.