Autostrada București Nord. CNAIR a semnat contractul pentru lucrări la Lotul 2, de 19 km

Ultima actualizare:

    Pe Centura Capitalei este mereu aglomerat
Pe Centura Capitalei este mereu aglomerat

Compania Națională pentru Infrastructură Rutieră (CNAIR) a semnat miercuri, 12 mai, contrcatul penru proiectarea și execuția Lotului 2 din Autostrada București Nord. Căștigătorul este Asocierea Pe Construct-Spedition UMB-Tehnostrade.

Lotul 2 din Autostrada București Nord se întinde pe 19 kilometri, între km 20 și km 39. Valoarea contractului este de 831.920.653,34 lei, fără TVA, bani proveniți din fonduri europene nerambursabile.

Potrivit CNAIR, perioada de proiectare este de 12 luni, iar cea de execuție de 22 luni, plus 120 de luni garanția lucrărilor.  

Lotul 2 din Autostrada București Nord se ridică la un miliard de lei

Investiția este necesară pentru a se realiza accesibilitatea la rețeaua TEN- T, dar și pentru a scoate pe cât posibil traficul de tranzit aferent Coridoarelor IV și IX Pan European din zona urbană pe care în situația existentă o traversează și o perturbă.

În momentul de față, drumul existent–Centura Capitalei- nu mai face față acestor volume de trafic, iar aducerea la parametrii tehnici corespunzători ai unui drum, parte dintr-un Coridor European, s-ar traduce prin costuri mari și nerentabile.

Importanța acestui proiect rezultă din necesitatea realizării unei continuități între Autostrada A1 București - Pitești și Autostrada A2 București - Constanța, dar și în lungul coridorului IX Pan European și realizarea unei conexiuni între Coridorul IV Pan European și Coridorul IX Pan European.

Lotul 1 din Autostrada București Nord a fost câștigat în aprilie

Lotul 1 din Autostrada București Nord a fost câștigat luna trecută de  turcii de la Nurol. Pentru 17,5 km, aceștia primesc 746.763.568,57 lei, fără TVA.

Autostrada București reprezintă un nou inel de autostradă în jurul orașului, cu o lungime de aproximativ 100 km și se va conecta cu autostrăzile deja existente: A1, A2 și A3.

Ea este împărțită în două segmente: cel de Sud și cel de Nord, care la rândul lor sunt împărțite în trei, respectiv patru loturi.

Citește și: 

Autostrada București Nord. Lotul 1 a fost câștigat la licitație de turci pentru o sumă imensă

A început războiul contestațiilor pe Autostrada București Nord. Cine îi atacă pe turci

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net