Autostrada asta a fost deschisă doar 10 luni

Ultima actualizare:

    Fotografii: turnulsfatului.ro
Fotografii: turnulsfatului.ro

În România, drumurile se construiesc greu sau deloc, iar dacă totuşi reuşim să inaugurăm câţiva kilometri, ies prost. Am ajuns de râsul lumii după ce o autostradă nou-nouţă a fost închisă din pricina fisurilor.

Cu doar câteva luni în urmă, la 14 noiembrie anul trecut, autorităţile se băteau cu pumnii în piept la inaugurarea unui tronson al Autostrăzii Sibiu- Orăştie. Veneau alegerile prezidenţiale şi trebuiau să se laude cu ceva. Acum, tot cu tam-tam, asistăm la închiderea aceluiaşi tronson. Motivul? Este plin de fisuri care pot pune în pericol viaţa celor care se încumetă să circule cu maşinile pe acolo. Zona afectată de crăpături este între Sălişte şi Cunţa, iar restricţiile de circulaţie vor intra în vigoare de luni, timp de o lună şi jumătate. Poate şi mai mult, dacă vom avea parte de vreme neprietenoasă, de toamnă. Drumarii spun că problemele au apărut din cauza “execuţiei necorespunzătoare a lucrărilor”, aşa că responsabilitatea deplină o poartă firma constructoare. 

Asfaltul a fost  deja scos
Asfaltul a fost deja scos

Italienii de la Salini-Impregilo vor remedia problema pe riscul şi cheltuiala proprie, spun cei de la CNADNR, care au recunoscut totuşi că ştiau de probleme încă de la inaugurarea şoselei. “La zece zile a apărut prima fisură. Vă daţi seama că ne-am speriat toţi. Doamne, dacă se întâmplă să alunece terenul acolo! Toată iarna am avut maşini de intervenţie puse acolo. Toată iarna am avut camere video. Să vedem dacă se întâmplă ceva. Ne-am temut, vă daţi seama”, a afirmat, pentru Gândul, Narcis Neaga, directorul CNADNR. 


    Asfaltul a fost  deja scos
Asfaltul a fost deja scos

Până una-alta, şoferii care vor să traverseze zona sunt îndrumaţi către o rută alternativă, pe DN1. 

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net