Au salvat lebedele din balta de petrol

Pompierii militari bihoreni au salvat şase lebede care au eşuat într-un batal cu reziduuri petroliere din incinta fostei rafinării Ecodiesel de la Suplacu de Barcău, scrie ebihoreanul.ro.

“Cel mai probabil, s-a întâmplat pe timpul nopţii şi au ajuns în batal crezând că este un lac. Le-au găsit colegii mei la controlul săptămânal pe care îl fac la această rafinărie”, a declarat şeful Gărzii de Mediu Bihor, comisarul Mihai Togor. Comisarii au alertat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, iar un echipaj al Detaşamentului din Marghita s-a deplasat la rafinărie. După circa o oră, militarii au reuşit să scoată păsările din batalul adânc de opt metri. “Din fericire, au fost salvate toate cele şase lebede”, a declarat maiorul Horia Cheregi, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Intervenţia a fost dificilă şi pentru că, speriate, păsările au vrut să fugă de salvatori. O echipă formată din specialişti ai Gărzii de Mediu Bihor, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor şi un ornitolog vor decontamina păsările şi le vor duce apoi la un centru de reabilitare.

loading...
Loading...