Au pus dispozitive antifurt la conservele de peşte! Măsurile luate de supermarketuri pentru a opri furtul de alimente

Ultima actualizare:

    Puterea de cumpărare  a scăzut în România
Puterea de cumpărare a scăzut în România

Anul 2021 a adus în toată lumea o creştere galopantă la preţurile alimentelor, fără precedent în ultimii zece ani. În România, deşi preţurile sunt, oficial, mai mici decât în Occident, mulţi oameni au probleme din cauza puterii scăzute de cumpărare. Unii au ajuns să fure alimente, astfel că supermarketurile au decis să ia măsuri suplimentare.

Românii săraci îşi permit tot mai greu să-şi cumpere mâncare, iar unii dintre ei ajung să o fure din supermarketuri, pentru a supravieţui. Aceşti oameni sunt blamaţi de unii, în timp ce alţii le plâng de milă, scrie adevarul.ro. Într-o ţară în care salariul minim net este ridicol, aproximativ 250 de euro, furturile din magazine s-au înmulţit, iar reprezentanţii supermarketurilor s-au văzut nevoiţi să ia măsuri.

Întrucât paznicii şi camerele de supraveghere n-au reuşit să stopeze fenomenul, managerii magazinelor aplică o nouă metodă. Este şi cazul şefilor de la Carrefour Market situat în zona Cultural - Berceni, din Capitală. Managerii acestui magazin au decis să monteze dispozitive antifurt pe conservele de peşte. „Se fură foarte mult, mai ales conservele, sunt mulţi oameni săraci cărora nu le mai ajung banii”, spun vânzătorii. Nu departe, tot în cartierul Berceni, într-un supermarket Mega Image, sistemele antifurt „îmbracă” până şi pungile de fistic.  

Nu doar oamenii sărmani din Bucureşti fură alimente. Cazuri asemănătoare s-au înregistrat la un magazin Lidl din Cluj, pe strada Alexandru Vaida Voievod. Salamul de Sibiu reprezintă cea mai importantă ţintă, iar conducerea magazinului a decis să lege la capătul batoanelor câte un dispozitiv antifurt. „Într-un fel îi înţeleg; sunt mulţi oameni care au rămas fără locuri de muncă sau care nu mai fac faţă cheltuielilor. Dar nici nu putem să-i lăsăm să fure, iar noi să plătim ceea ce iese pe minus”, explică o vânzătoare.  Deşi preţurile alimentelor sunt ceva mai mari în Franţa, Germania sau Belgia, salariul minim în aceste state e de cinci ori mai mare decât în România. Doar 540.000 de persoane (adică un român din nouă) câştigă un salariu de cel puţin 1.000 de euro net pe lună, potrivit datelor furnizate Institutului Naţional de Statistică.   


    Conservele de ton,  marfă „protejată”
Conservele de ton, marfă „protejată”


    Salamul de Sibiu, „echipament”  de siguranţă
Salamul de Sibiu, „echipament” de siguranţă

Aproape 1,5 milioane de salariaţi (mai mult de un sfert din total) muncesc pentru salariul minim, care depăşeşte cu puţin 250 de euro net. În oraşe ca Bucureşti şi Cluj, aceşti bani ajung în cel mai fericit caz doar pentru achitarea chiriei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net