Au mâncat pe săturate la târgul fără E-uri - FOTO/ VIDEO

Citeste tot despre: 

„Ne-am săturat de-atâtea E-uri, hai să trăim mai sănătos", aşa sună două versuri din imnul producătorilor de magiun din Topoloveni. În acest weekend, ele au devenit şi sloganul târgului de delicatese tradiţionale, care a avut loc în Parcul Sebastian din Capitală, la iniţiativa „Click! Poftă bună" şi a Primăriei Topoloveni.

Sute de copii de ţâţă, părinţi cu pofte alese şi bunici cu chef de dans s-au strâns sâmbătă după-amiază în parc, ca să petreacă româneşte.

Get Adobe Flash player

Gazde le-au fost bucătăreasa-şefă de la „Click! Poftă bună", Mariana şi producătorii autentici de bucate din Topoloveni, Maramureş, Sibiu şi Alba. La standul „Click! Poftă bună" a fost buluceală.

Ecaterina Andronescu a ajutat la prepararea unei budinci cu orez

Copiii au dat iama în prăjiturelele pe care ei înşişi le-au gătit, fără fir de foc. Deşi nu se omoară cu gătitul, Ecaterina Andronescu, invitatul nostru special, a demonstrat că ştie să prepare o budincă.

Câţiva metri mai încolo, Bibina Stanciulov ţinea o lecţie deschisă ţâncilor despre proprietăţile curative ale magiunului de prune.

„E bună pruna asta, dar mie îmi face cu ochiul pruna aia de la proţap", zise Dănuţ, arătând cu degetul viţelul care sfârâia pe cărbunii încinşi.

Copiii s-au întrecut în gătit prăjiturele fără foc la standul „Click! Poftă bună”

Dihania de 120 kg, încremenită în proţap şi unsă cu vin, a fost preparat în patru ore şi mâncat în mai puţin de două.

Cel care l-a prăgătit pentru pofticioşii care s-au adunat la târg, însuşi primarul din Topoloveni, Georghiţă Boţârcă, ne-a spus şi de ce a fost atât de apreciat: „reţeta lui a fost transmisă din generaţie în generaţie vreme de o mie de ani.

E uns cu vin roşu, ulei, apă şi niţel muştar, ca să-i dea frăgezime. Nimeni nu-i rezistă", ne-a spus edilul. Şi a avut dreptate, căci toţi s-au lins pe degete.

Vezi mai multe imagini în Click! MediaCenter


Mai citeşte:

Îţi cauţi casă? Iată primul târg imobiliar virtual din România

Cristina Stamate a făcut drob în târg

De emoţii, o mioară prezentată la un târg de profil a fătat patru miei


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1