Atenție, șoferi! Sunt radare în cascadă

Ultima actualizare:

    Aproape 700 de radare sunt scoase pe străzi în această minivacanță
Aproape 700 de radare sunt scoase pe străzi în această minivacanță

E nebunie pe drumurile din țară. A început minivacanța de 1 Decembrie și mulți români au plecat să petreacă. Dacă nu ați pornit deocamdată la drum, aflați că polițiștii vă pândesc cu toate radarele din dotare.

Elicopterul Poliței Române survolează pe deasupra DN 1, principalul drum care leagă Capitala de vestul țării.

Este șoseaua cu cele mai multe accidente la activ, astfel că vigilența autorităților este maximă. În plus, la sol pândesc radarele, multe dintre ele amplasate în curbe, unde șoferul nu are vizibilitate.

Goana după vitezomani a început de ieri, când pe DN1, între București și Ploiești, au fost amplasate șapte radare în cascadă. În tot weekend-ul prelungit va fi la fel.

8.200 de polițiști sunt la datorie

Potrivit Poliției Române, 8.200 de agenți sunt la datorie, din toate structurile. Mai mult, vor fi scoase pe străzi toate radarele din dotare, adică 689, dintre care 50 sunt pistoale performante, de tip LTI 20-20 TruCAM,  cu camere HD, care înregistrează și trăsăturile șoferului.

Noile aparate radar pot depista mașini de la un kilometru distanță, iar abaterea maximă tolerată este de +/- 2 km pentru viteze de până la 100 km/h.

Nu conduceți după ce ați consumat alcool

Pe lângă vitezomani, oamenii legii îi ”vânează” și pe șoferii care conduc, deși au băut.

”Chiar dacă astăzi este Sfântul Andrei și mâine Ziua Națională, dacă ați consumat alcool, nu mai conduceți! Dacă ieșiți să petreceți, lăsați mașina acasă! Conducerea sub influența băuturilor alcoolice este una dintre cauzele producerii accidentelor de circulație”, atrag atenția reprezentanții Poliției Române.

Zonele  aglomerate, în vizorul autorităților

Și zonele cu mari aglomerări de persoane sunt în atenția autorităților.

”Poliţia Română va acţiona, la nivel naţional, zilnic, cu aproximativ 9.000 de poliţişti şi peste 3.600 de autospeciale, în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona desfăşurării manifestărilor publice.

De asemenea, 3.226 de patrule de siguranţă publică, dintre care 389 pedestre şi 2.837 auto, vor acţiona, pentru menținerea ordinii și siguranței publice.

Totodată, structurile de poliţie transporturi vor asigura patrularea pe 267 trenuri de călători, cu precădere pe rutele către municipiile unde vor avea loc manifestările, precum şi în 258 de staţii şi triaje de cale ferată”, spun oamenii legii.

Sunt 270 de manifestații

Polițiștii de la transporturi vor patrula în 13 aerogări internaţionale şi naţionale, precum şi în 17 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

De Ziua Națională a României sunt preconizate peste 270 de manifestări publice și ceremonii pentru depuneri de coroane de flori, la care se estimează participarea a 250.000 de oameni. Măsurile de ordine şi siguranţă publică pentru aceste evenimente vor fi asigurate de peste 3.180 de poliţişti.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net