Atac la directorii de la stat! Premierul Florin Cîțu îi vrea pe mandat de 6 luni. Reacția primarului Ciprian Ciucu

Ultima actualizare:

     Premierul Florin Cîțu vrea directori în administrația publică numiți doar pe criterii de performanță
Premierul Florin Cîțu vrea directori în administrația publică numiți doar pe criterii de performanță

Se anunță schimbări la vârful administrației publice. Premierul Florin Cîțu vrea ca directorii să fie pe mandat de 6 luni și evaluați la 3 ani. Astfel că-și vor putea păstra funcția doar cei performanți. Imediat a venit și reacția primarului Ciprian Ciucu.

„Voi propune luni în coaliţie ca în administraţia publică locală şi centrală anumite funcţii de conducere, cum ar fi cea de director general, de secretar general, de secretar general adjunct, să fie pe mandat. Mandat de maxim 6 ani, la 3 ani cu reînnoirea mandatului, cu evaluare, exact cum se întâmplă în toate ţările dezvoltate în administraţia publică, mandat după care vei avea reevaluarea. Vă dau un exemplu: dacă eşti secretar general într-un minister, legat de ministru mandatul, când vine un nou ministru trebuie să fii reconfirmat. Trebuie să începem să avem o administraţie publică responsabilă”, a precizat Florin Cîţu, la Digi 24.  

Premierul Florin Cîțu vrea ca directorii să fie evaluați și mutați în alte departamente

Acesta a mai spus că în aceste funcţii va propune să se facă şi o rotaţie.

„După două mandate trebuie să te muţi în alt departament. Lucrurile trebuie să se mişte în această direcţie, trebuie să avem un aparat de funcţionari publici performanţi, care să fie evaluaţi transparent şi remuneraţi în funcţie de performanţă. Astea sunt lucrurile pe care vreau să le implementăm”, a transmis Cîţu.

Imediat a venit și reacția primarului setorului 6, Ciprian Ciuciu. El a spus că sunt în sistemul public directori generali care au și 10, 15, 20 de ani pe funcție, care au ajuns de neclintit.

Primarul Ciprian Ciucu: ”Directorii din administrație sunt mai puternici decât miniștrii”

”Sunt mai puternici decât miniștrii, primarii sau secretarii de stat. Unii au afaceri cu sistemul pe care îl patronează. Demnitarii trec, ei sunt eterni. Nu dau seama în alegeri, nimic nu-i clintește și motivează ca să performeze. Doar propriile lor interese. Cred că am depășit acea etapă, cu funcția publică bazată exclusiv pe carieră și vechime și trebuie ca pentru nivelurile superioare să trecem la un sistem bazat pe preformanță”, a scris Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Edilul a spus că a reflectat mult asupra acestui subiect, cunoscând sistemele publice ale mai multor state și fiind un an la conducerea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.


    Primarul Ciprian Ciucu susține propunerea premierului
Primarul Ciprian Ciucu susține propunerea premierului

”Întregul sistem public trebuie resetat, scuturat, pus pe baze de performanță și cu un sistem de salarizare unitar și echitabil. Susțin propunerea premierului!”, a transmis liberalul Ciprian Ciucu.

Citește și: 

Incredibil! În ce lux se școlesc funcționarii publici

Ziua director la stat, noaptea travestit la petreceri

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
www.antena3.ro
camion accident Suceava FOTO ISU Suceava jpg
image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net