Are şi acum jucăriile primite la 1 an

9-actu-1-4col-879451551.jpg

jucarii, colectie, Cristian Dumitru, muzeu
Ing. Cristian Dumitru, în copilărie şi în prezent, ţinând în mâini aceleaşi jucării
Fotografii: Arhivă personală/Adevărul
Citeste tot despre: 

Cristian Dumitru, un inginer din Bucureşti, în vârstă de 54 de ani, spune că a îndrăgit jucăriile atât de tare încât a ajuns să aibă peste 15.000. Alături de câţiva prieteni, a înfiinţat un muzeu al maşinuţelor şi păpuşilor.

Povestea inginerului Cristian Dumitru care nu se poate despărţi de jucării începe în anii ‘60, când şi-a dat seama că darurile primite de la părinţi, scumpe şi rare la acea dată, meritau păstrate pentru a-i încânta şi pe alţii. “Mă chinuiam să iau note mari, să fiu cuminte ca să primesc o recompensă pe măsură. Încet, încet am început să am grijă de ele, să le repar, să umplu vitrina din casă, iar acum în cadrul colecţiei să le restaurez, pentru că ele reprezintă universul meu. În copilărie, strângeam bănuţ cu bănuţ de la Pluguşor şi Sorcova ca să ajung să-mi cumpăr un trenuleţ sau o maşinuţă”, povesteşte inginerul electronist pentru adevarul.ro. 

9-actu-2-2col-89451515.jpg

jucarii, colectie, Cristian Dumitru, muzeu
Asociaţia Muzeul Jucăriilor organizează expoziţii gratuite în toată ţara

Spune că doar 5% au fost primite, restul a investit propriile resurse pentru a le achiziţiona. Jucăriile sunt în perfectă stare de funcţionare, colecţia fiind una foarte valoroasă. Sunt jucării cu preţuri pornind de la 1 leu şi până la 500 €, preţ de catalog al unui tanc german din 1930. Când s-au adunat foarte multe, inginerul Dumitru a închiriat un depozit într-o fabrică din Capitală.

9-actu-3-2col-121212.jpg

jucarii, colectie, Cristian Dumitru, muzeu
Jucăriile sunt grupate tematic

Unele dintre cele mai populare, dar şi rare jucării, pot fi întâlnite în colecţia adusă la Călăraşi: motor cu abur în miniatură din anul 1900, păpuşă cu păr natural, Piticot, Păcălici, trotinete, trenuleţe şi maşinuţe.

9-actu-4-2col-8951511.jpg

jucarii, colectie, Cristian Dumitru, muzeu
Inginerul Cristian Dumitru are o mare pasiune pentru jucării

De asemenea, în cadrul colecţiei apar şi primele jucării ale inginerului colecţionar. La nici un an de viaţă a fost fotografiat de părinţi alături de un căluţ românesc umplut cu paie şi un doctor rus din celuloid.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1