Arafat atenționează că masca ar putea fi obligatorie și în spațiile deschise, în București

raed_arafat_masca_de_protectie.jpg

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

Guvernul a aprobat miercuri, 14 octombrie, prin hotărâre, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Noile restricții prevăd obligativitatea purtării măștii chiar și în spații deschise, în Capitală, dacă rata de infectare este mai mare de 3 la mie.

În maximum 48 de ore de la atingerea acestei rate de infectare, comitetele judeţene/ municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă constată situația, iar măsurile intră în aplicare automat, a spus Raed Arafat, la finalul ședinței de Guvern. De asemenea, în cazul situației menționate anterior, restaurantele și cafenele se închid. 

Noile măsuri anunțate de Raed Arafat

„Până la 3 la mie incidență, masca este purtată obligatoru în spații aglomerate și la 50 m de școli. De la 3 la mie incidență, masca este obliagtorie în toate spațiile deschise. De la 0 la 1,5 la mie incidență, restaurantele, cafenelele vor funcționa cu 50% capacitate.

La incidență între 1,5 si 3, restaurante vor funcționa cu 30% capacitate. De la incidență peste 3 la mie, restaurantele vor fi inchise. A ramas obligativitatea testării personalului din centrele rezidentiale de îngrijire și asistență, o dată pe săptămână Evenimentele private ramân interzise pe plan național Referinta va fi la cifrele de la evidenta popualației, care se actualizează săptămânal”, a declarat Arafat, potrivit Hotnews.ro.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1