Aprovizionarea magazinelor de Sărbători, în pericol! Transportatorii intră în grevă!

Ultima actualizare:

Potrivit unui comunicat intitulat "Magazinele pot rămâne goale în perioada Sărbătorilor de iarnă" şi semnat de Augustin Hagiu, preşedintele Confederaţiei Nationale Rutiere, transportatorii de mărfuri au hotărât să oprească activitatea la nivel naţional.

Decizia a fost luata în urma unei reuniuni care a avut loc în 29 noiembrie, la Sibiu, şi la care au participat reprezentanţi ai transportatorilor din 24 de judeţe.

Transportatorii acuză autorităţile că au refuzat "să accepte dialogul constructiv".

Acestia afirmă că "nu pot înţelege şi nici nu pot accepta explicaţiile lipsite de logică prin care Guvernul încearcă să justifice abuzul comis" prin introducerea accizei suplimentare de 7 eurocenti + TVA la combustibil.

"Astfel «amortizarea» celor 7 cenţi pe fondul presupuselor predicţii privind scăderea cotaţiei internaţionale a barilului este o aberaţie şi un non sens atâta timp cât, într-o asemenea situaţie, în ţările europene preţul carburanţilor va fi mai mic decât în România, fapt ce aruncă şi mai mult transportatorii români în afara competiţiei din piaţa europeană şi regională", potrivit sursei citate.

Transportatorii se declară nemulţumiţi şi de faptul că, desi vor trebui să suporte noi impozite, Guvernul a ales să construiasca autostrăzi "în afara fluxurilor şi coridoarelor de transport comercial", care vor fi "mai mult ca sigur taxate".

"Pentru toate aceste «noutăţi», precum şi pentru nerespectarea angajamentelor asumate de ministerul de resort în primăvara acestui an, transportatorii rutieri de mărfuri sunt mai decişi ca niciodată să renunţe la activităţi pentru o perioadă nedeterminata", se mai arată în comunicat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
Castelul Bran FOTO Shutterstock jpg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
crocodil pixabay jpg
2925A0F4 C385 4830 B11E 00CE28E4267F jpeg
Furtuna solara FOTO Shutterstock
mancare de tip fast food jpg
Alegeri FOTO Shutterstock jpg
alegerile europarlamentare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net