A apărut o nouă fotografie cu Ludovic Orban, cu țigara la serviciu. Pe 31 mai e Ziua Mondială fără Tutun

ludovic-orban-fumeaza1.jpg

Ludovic Orban, cu țigara în mână, încadrat de colegii care purtau măști de protecție
foto: Facebook / Cristian Vasilcoiu

Nici nu s-a stins ecoul fotografiei de vineri (29 mai), în care Ludovic Orban și câțiva colegi miniștri apar la un șprinț, în biroul premierului, la Palatul Victoria, că o nouă imagine cu același păcat, fumatul în instituții publice, circulă din nou pe Facebook. Culmea, chiar azi, 31 mai, când Organizația Mondială a Sănătății celebrează Ziua Mondială fără Tutun.

În noua fotografie, șeful Guvernului apare ținând țigara în mână, cu masca în bărbie, în sala de ședințe a Guvernului. Imaginea a fost lansată pe Facebook tot de Cristian Vasilcoiu, fost jurnalist și consilier al Liei Olguța Vasilescu. Tot el a publicat vineri și imaginea devenită virală, cu șprițul din biroul lui Ludovic Orban.

”Din categoria învățămintele premierului Orban către popor, azi lecția reguli de igienă: se fumează și în sala de ședințe de Guvern!”, a comentat Vasilcoiu noua fotografie postată, după care a mai adăugat: "Apariția celei de-a doua fotografii a ținut să demonstreze că fumatul și băutul în guvernul PNL nu sunt o excepție prilejuită de ziua premierului Orban, ci mai degrabă o regulă". Vasilcoiu susține că primit aceste fotografii de la două surse diferite.

ludovic-orban-fumeaza.jpg

Ludovic Orban, cu țigara în mână, în sala de ședințe a Guvernului
foto: Facebook / Cristian Vasilcoiu

Ludovic Orban, amendat cu 3000 de lei

Cinci membri ai Guvernului au fost amendaţi ca urmare a fotografiei apărute în spaţiul public în care premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan şi miniştrii Lucian Bode, Virgil Popescu şi Bogdan Aurescu nu aveau mască de protecţie, iar unii şi fumau, într-un birou din clădirea Guvernului. Poza virală a fost făcută cu ocazia zilei de naştere a premierului. Conform Poliţiei Capitalei, doi membri ai Executivului au fost sancţionaţi cu câte două amenzi contravenţionale fiecare, în cuantum de 3000 de lei pentru fiecare persoană, pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară şi pentru fumat în spaţii în care acest lucru este interzis. În imagine, cei care fumează sunt premierul Ludovic Orban şi ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

guvern-birou-alcool1.jpg

Apropiere socială, alcool și tutun în biroul lui Ludovic Orban
foto: Facebook / Cristian Vasilcoiu

”Alte două persoane au fost sancţionate cu amendă în valoare de 2500 de lei pentru fiecare, pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară”, anunţă poliţiştii. Conform fotografiei difuzate pe reţelele sociale, acestea sunt ministrul Transporturilor Lucian Bode şi ministrul Economiei Virgil Popescu. A cincea persoană a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 1000 de lei pentru purtarea măştii de protecţie în mod necorespunzător.  Persoana la care se referă comunicatul Poliţiei Capitalei este vicepremierul Raluca Turcan, care are mască, doar o poartă sub bărbie.

Citește și:

Cine ar fi făcut poza cu șprițul din biroul lui Orban. Când a avut loc cheful şi cine sunt persoanele care nu apar în imagine

Amenzi pentru Orban și colegii miniștri. De ce a luat Raluca Turcan cea mai mică amendă dintre ei

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1