Gabriela Firea a anunțat: ”Nu se face școală toată săptămâna”

Ultima actualizare:

    Gabriela Firea spune că este inuman să scoți copilul din casă pe vremea asta
Gabriela Firea spune că este inuman să scoți copilul din casă pe vremea asta

Vacanța continuă! Copiii nu merg la școală toată săptămâna, anunțul fiind dat de primarul general Gabriela Firea. Aceasta spune că viscolul, gerul și zăpada abundentă vor fi prezente și în zilele următoare.

”Mergem cu copiii la școală ca să învețe, nu ca să fie supravegheați. Părinții să-i lase la prieteni, la rude, nu să-i lase în ger, în viscol cât timp sunt la serviciu. Nu facem altceva decât să-i protejăm și pe copii, și pe profesori. Nu toți copiii ajung la școală cu mașina încălzită a părinților, mulți merg cu autobuzul sau pe jos. Este o măsură legală. Se vor resimți minus 22 de grade mâine, nu ar fi corect, înțelept, responsabil să se deschidă mâine școlile, va fi ger, viscol, zăpadă abundentă. Iarnă siberiană”, a declarat Gabriela Firea, la Comandamentul de iarnă, de la Primăria Capitalei. 

Aici suni ca să-ți lași copilul

Închise rămân și grădinițele și liceele, iar în cazul universităților, rectorii vor decide dacă cheamă sau nu studenții la cursuri.

Edilul a anunțat că familiile care nu au rude, prieteni la care să-i lase cât timp sunt la serviciu, pot suna la tel verde 0800.800.868.

”Cu ajutorul direcțiilor de protecție a copilului, cu  ajutorul primăriilor de sector vom găsit soluții punctuale”, a precizat Firea.

Va fi cod galben de ninsoare și cod portocaliu de ger

Potrivit meteorologilor, astăzi și mâine, în București, este cod portocaliu de ger, iar temperaturile din timpul zilei, de minus 8 grade, se vor resimți între minus 15 și minus 22 de grade Celsius.

 În plus, peste codul portocaliu se va suprapune codul galben de ninsori abundente, care va intra în vigoare din această nopate, de la ora 23.00, și va fi valabil până mâine seară la ora 23.00.

Se va așterne un strat nou de zăpadă peste cel existent, astfel că zăpada troienită va măsura între 20-35 cm.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net