Angajaţii cu salarii mici ar putea plăti la stat mai puţin

Un proiect de lege pentru creşterea veniturilor nete ale salariaţilor a fost depus în Senat.

Acesta urmăreşte impozitarea progresivă a salariilor şi taxarea diferenţiată pentru pensii şi sănătate.

Iniţiatorul, Marius Bota, fost deputat PSD, în prezent independent, spune că o astfel de schimbare ar duce la taxe reduse pentru cei cu venituri mici şi la taxe majorate pentru cei cu venituri mari.

El susţine că, de asemenea, se va reduce fiscalitatea şi se va menţine creşterea economică bazată pe consum, arată adevarul.ro.

Potrivit proiectului de lege, în cazul unei persoane cu un salariu brut de până la 3.000 de lei, taxarea totală ar urma să fie de 35%: 0% impozit, 10% contribuţie la sănătate şi 25% contribuţie la pensii.

Pentru o persoană cu un salariu brut între 4.001 şi 5.000 de lei, taxarea totală ar urma să fie tot de 35%, dar cu o altă împărţire: 5% impozit, 10% contribuţie la sănătate şi 20% contribuţie la pensii. Pentru o persoană cu un salariu brut de peste 15.000 de lei, taxarea totală ar urma să fie de 50%: 10% impozit, 12,5% contribuţie la sănătate şi 27,5% contribuţie la pensii.

În prezent, taxarea salariilor este aceeaşi - 45% în total (partea salariatului), adică 10% impozit, 10% contribuţie la sănătate şi 25% contribuţie la pensii. În plus, se adaugă 2,25% sub formă de contribuţie la muncă (partea angajatorului).

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1