Anchetă la un centru de plasament din Iași, după ce o educatoare a bătut un copil cu deficienţe mintale

Ultima actualizare:

    Polițiștii au început să ancheteze educatoarea care a bătut copilul
Polițiștii au început să ancheteze educatoarea care a bătut copilul

Direcţia pentru Protecţia Copilului şi Poliţia fac anchete după ce o educatoare a unui centru de plasament din Iaşi este acuzată că a lovit cu o coadă de mătură un copil cu deficienţe mintale. Potrivit corespondentului Mediafax, băiețelul bătut suferă de tuberculoză osoasă iar în urma bătăii s-a ales cu vânătăi. Pentru a acoperi fapta angajata centrului a susţinut că băiatul s-a lovit la duş

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi, Tiberiu Bantaş, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că a fost începută o anchetă disciplinară la centrul de plasament C.A. Rosetti din Iaşi, în cazul unei educatoare acuzate că ar fi lovit un copil internat în această unitate.

Copilul are 14 ani şi suferă de tuberculoză osoasă şi deficienţe mintale, fiind internat în centrul de plasament din Iaşi de la vârsta de un an şi jumătate, când mama sa l-a abandonat în Spitalul de copii din Iaşi.

Săptămâna trecută, copilul, elev în clasa a IV-a, a fost bătut cu o coadă de mătură de către educatoarea Dana Pintilie, angajată în cadrul centrului, provocându-i băiatului mai multe vânătăi pe corp.

Ceilalţi copii le-au povestit şefilor centrului de plasament că băiatul nu şi-ar fi putut controla necesităţile fiziologice, moment în care educatoarea s-a enervat şi l-a lovit.

Conducerea centrului de plasament C.A. Rosetti a sesizat DGASPC Iaşi, care a declanşat o anchetă în acest caz.

"Educatoarea este cercetată disciplinar. S-a format o comisie, iar membrii acesteia s-au deplasat deja la centru, pentru a începe investigaţia. În faţa membrilor comisiei de disciplină, educatoarea a spus că băiatul s-a lovit la duş, deşi în faţa conducerii centrului a recunoscut în primă fază că ea l-ar fi lovit pe copil. Vom discuta şi cu infirmierele, cu asistentul medical şi cu supraveghetorii pentru a stabili exact ce s-a întâmplat”, a afirmat purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi Tiberiu Bantaş.

Potrivit acestuia, educatoarea riscă sancţiuni de la mustrare până la desfacerea contractului de muncă.

Pe de altă parte, poliţiştii ieşeni au declanşat propria anchetă în acest caz, verificările fiind făcute de către lucrători din cadrul secţiei 4 Poliţie Iaşi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net