VIDEO Ambulanţieri acuzaţi de ucidere din culpă

15 angajaţi ai Ambulanţei din Corabia, judeţul Olt, sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă! Mai mult, procurorii îi acuză şi de fals, uz de fals şi delapidare. Oamenii sunt bănuiţi că în ultimii trei ani ar fi furat constant motorină din ambulanţe, iar din acest motiv ar fi ajuns prea târziu la cazurile la care au fost solicitaţi şi astfel, mai mulţi pacienţi au murit.

Cei 15 şoferi ai Ambulanţei Corabia sunt acuzaţi că în perioada 2015-2018 ar fi furat motorină din maşinile insituţiei. Suspectaţi de fals, uz de fals şi delapidare, şoferii sunt cercetaţi şi pentru ucidere din culpă. Sunt luate în vedere opt cazuri de decese.

Şoferii acţionau de obicei la ieşirea din ture şi alimentau la o staţie de motorină din Corabia. Ei puneau combustibil în rezervorul maşinii, dar şi în canistre aflate în interiorul autovehicului.

Pentru 13 din cei 15 şoferi, procurorii au dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. În această perioadă, cei 13 nu îşi pot desfăşura meseria.

La Ambulanţa Corabia lucrau 18 şoferi, iar acum deficitul va fi asigurat de la alte ambulanţe din judeţ.

Loading...