Am adoptat un maidanez de la distanţă

6_1.3col-20cm-tiff-cap-adi-si-fund-caine.jpg

Căţeluşa Rozina n-a mai simţit o îmbrăţişare umană de multă vreme
fotografii: Florin Şuler

Iubiţi maidanezii, vreţi să-i salvaţi de pe stradă, dar nu aveţi unde să-i îngrijiţi? Ei bine, Primăria Capitalei vă oferă soluţia de a-i adopta de la distanţă. Contra sumei de 6,5 lei pe zi de exemplar, câinii vor fi găzduiţi şi îngrijiţi în „saloane” speciale ale ecarisajului bucureştean.

„În prezent, avem 540 de câini strânşi de pe străzi de echipele noastre. Oricare poate fi adoptat la distanţă şi nu există un număr limită”, ne-a declarat Loredana Florea, reprezentanta Administraţiei pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor. Dacă în termen de opt zile de la prinderea sa un câine nu a fost revendicat, procedura de adopţie poate începe cu o vizită la adăposturile din localităţile Mihăileşti şi Bragadiru. „Iubitorul de animale este plimbat printre padocurile unde sunt ţinuţi câinii comunitari până îşi alege unul sau mai multe exemplare. După ce se hotărăşte, completează o declaraţie-angajament prin care se obligă să achite o sumă pentru întreţinerea în adăpostul public”, ne explică Marin Becheru, responsabil cu programul de adopţii la adăpostul de la Mihăileşti.

6_pozemici1515.jpg

Medicul Cristian Horia Simionescu are grijă de fiecare patruped în parte; Spaţiul de cazare nu este deloc luxos; În curând, aceşti drăgălaşi vor putea fi adoptaţi şi online

6,5 lei pe zi, costul adopţiei

Aceşti bani trebuie daţi pe o lună înainte, în termen de 48 de ore de la completarea declaraţiei. Ea se transmite în nume personal sau prin împuternicit (cu procură notarială), la sediul bazei unde se face adopţia. Ataşat declaraţiei se depune şi o copie a buletinului sau cărţii de identitate a adoptatorului. În cei 6,5 lei intră îngrijirea zilnică a câinelui şi microciparea acestuia. Eventualele tratamente medicale la care va fi supus câinele adoptat sunt făcute abia după ce persoana care îl are în grijă îşi dă acordul, în termen de maximum 24 de ore. Aceste tratamente trebuie plătite de noul stăpân în maximum cinci zile. 

Reporterii Click! au colindat padocurile, au vizitat cuştile cu maidanezi, de la adulţi până la pui, şi au adoptat-o pe Rozina, o frumoasă căţeluşă de patru ani. Doctorul Cristian Horia Simionescu a microcipat-o, a deparazitat-o şi a stearilizat-o. A pus-o într-un „salon” special al adăpostului şi, de acum, este a noastră. Trebuie doar să plătim şi gata adopţia la distanţă. Autorităţile speră ca adopţia la distanţă, cerută de mult timp de ONG-uri şi iubitorii de animale, să impulsioneze modul în care sunt îngrijiţi maidanezii.    

Hotel și cimitir pentru patrupede

Primăria București vrea să construiască un hotel pentru câini și pisici, dar și un loc de înhumare a patrupedelor decedate. Proiectul va fi dezbătut în ședința de Consiliu de miercuri și se înscrie în strategia pentru protecția și bunăstarea animalelor. Cele două stabilimente vor fi accesibile oricărui bucureștean care are câine sau pisică.

Loading...
 
 

Citește și

  • Vrei să salvezi un câine de la moarte şi te gândeşti serios să-l iei acasă? Click! îţi spune care sunt prevederile legii maidanezilor în ceea ce priveşte adopţia acestora. Normele metodologie au fost publicate deja, astfel că în 14 zile vor fi eutanasiate primele animale.

  • cainele toby

    În timp ce unii oameni s-ar feri de un animal care nu arată normal, câinele Toby a reușit să-i câștige dragostea unui bărbat din California. Toby este un câine special, căci simțul mirosului este, în cazul lui, mult accentuat. Simpaticul patruped s-a născut cu două nasuri.