Alimente pentru Est: suc de portocale fără portocale

Ultima actualizare:

    Şi Click! a făcut un studiu comparativ pe produse din Germania şi din România
Şi Click! a făcut un studiu comparativ pe produse din Germania şi din România

S-a dovedit că est-europenii, inclusiv românii, primesc produse de calitate mai slabă decât cei din vest. Iată că lista produselor cu dublu standard a crescut. În state “de mâna a doua” ale UE s-au găsit crochete de peşte cu mai puţin peşte, pâine integrală care nu avea nici un fir de făină integrală şi suc de portocale fără portocale.

Ani de-a rândul, est-europenii au cumpărat produse făcute în vestul continentului, cu acelaşi ambalaj, dar de o calitate inferioară. Ministerul român al Agriculturii a făcut, în 2017, analize comparative, fiind prelevate 29 de probe din ţări europene şi, simultan, 29 de probe identice din magazinele româneşti.

Lactate, carne, peşte şi ciocolată. Dintre acestea, nouă produse (parizer de porc, cârnaţi pentru grătar, conserve de peşte, pateu de ficat, bacon cuburi, şuncă de porc) au prezentat unele diferenţe din punct de vedere al conţinutului de grăsimi şi proteine, a anunţat Ministerul Agriculturii. Aceste produse nu prezintau risc din punctul de vedere al consumului uman, ci diferenţele respective indicau doar că etichetările au fost mincinoase în ţările din est.

Şi ziarul Click! a făcut un studiu comparativ pe mai multe produse cumpărate din Germania şi din România şi concluzia a fost aceeaşi. Mâncăm produse cu denumire ca-n Vest, dar cu ingrediente de Est.

Iată că acum, lista produselor cu dublu standard a crescut. Au fost găsite diferenţe atât în produse alimentare, cum ar fi supe instant, cafea, băuturi răcoritoare, cât şi în produse non-alimentare incluzând detergent, produse cosmetice şi de curăţenie sau produse destinate bebeluşilor. 

În plus, în urma testelor, în unele state ale UE s-au găsit crochete de peşte cu urme de peşte, pâine integrală feliată cu foarte puţină făină integrală şi suc de portocale fără portocale, scrie adevarul.ro. Parlamentul European a anunţat recent că vrea să tranşeze problema prin formarea unor instituţii care să monitorizeze marfa în tot lanţul de producţie şi comercializare. E vorba de înfiinţarea unui soi de poliţie care să depisteze şi să cerceteze derapajele de calitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net