Alexadru Rafila anunță că măsurile luate împotriva COVID-19 au dus și la limitarea răspândirii gripei: „De 500 de ori mai mică circulația virusului”

Ultima actualizare:

    Alexandru Rafila a spus că, dacă ar fi premier, ar alege o echipă de miniştri „care poate să răspundă situaţiei actuale”.Foto: Digi 24
Alexandru Rafila a spus că, dacă ar fi premier, ar alege o echipă de miniştri „care poate să răspundă situaţiei actuale”.Foto: Digi 24

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a explicat că măsurile luate pentru limitarea infecției cu COVID-19 au dus şi la limitarea răspândirii gripei, transmite Digi24.

„Sezonul gripal urmează, dar am o veste bună: anul acesta se întâmplă un lucru paradoxal. Gripa e supravegheată printr-un sistem global, e o rețea mondială care supraveghează circulația virusurilor gripale, atât în emisfera nordică, cât și în emisfera sudică. Sezonul gripal în emisfera sudică e atunci când în emisfera nordică e vară și în ultima lună a fost o circulație extrem de redusă, inexplicabilă chiar pentru OMS”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

Circulația virusului gripal e de 500 de ori mai mică decât în anii trecuți

Circulația virusului gripal s-a dovedit a fi de 500 de ori mai mică decât în anii trecuți. O posibilă explicație, spune Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, este că măsurile luate la nivel global împotriva noului coronavirus a dus și la limitarea răspândirii gripei.„Dacă între 5 și 7 la sută dintre probele care sunt testate aleator, de la persoane simptomatice, erau pozitive, în acest an doar 0,01 la sută au fost pozitive și într-o lună au fost izolate doar 46 de virusuri gripale la nivel mondial.

0,1 la sută înseamnă 46, înmulțiți cu 500 și aflăm. Deci de 500 de ori mai mică circulația virusului gripal decât de obicei. Faptul că la nivel mondial s-au luat măsuri pentru limitarea infecției cu COVID a dus la limitarea răspândirii gripei și atunci concluzia pe care pot să o trag în acest moment, fără să fie decât o ipoteză de lucru, nu e o certitudine, e următoarea: circulația virusului gripal e mult mai mică”, a precizat Rafila. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net