Alerte de călătorie. Uragane în SUA, incendii în Grecia, grevă în Germania

uragan sua-vant puternic-alerta meteo.jpg

uragan sua-vant puternic-alerta meteo
Alerte de călătorie. Uragane în SUA, incendii în Grecia, grevă în Germania
FOTO: captura cnn.com

Vremea a luat-o razna pe toată planeta. Aveți grijă dacă vreți să călătoriți! A nins în Africa de Sud, mai multe uragane uriașe se apropie de SUA și America Centrală, iar e insulele din Grecia este risc de incendii.

Uragane în SUA și America Centrală

Peste 3 milioane de americani au fost deja evacuați din calea Uraganului Florence.

Ministerul de Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru SUA, unde sunt în evoluţie uraganele Florence (gradul 4, pe o scară de la unu la cinci, fiind afectată în special zona statelor Georgia, Carolina de Sud, Carolina de Nord şi Virginia) şi Olivia (se îndreaptă spre vestul Insulelor Hawaii).

În plus, sunt în evoluție alte trei uragane: Isaac, Paul și Helene. Potrivit autorităţilor americane, sunt aşteptate vânturi puternice, de peste 200 de kilometri pe oră, şi daune majore în zonele afectate (dezrădăcinarea copacilor, dislocarea acoperişurilor şi a zidurilor, distrugerea caselor), întreruperea curentului electric pentru mai multe zile.

Autorităţile locale din statele Carolina de Sud, Carolina de Nord şi Virginia au declarat stare de urgenţă, iar în zonele puternic afectate au fost emise ordine de evacuare, informează MAE.

harta-uragane-sua-america-uraganul florence.jpg

harta-uragane-sua-america-uraganul florence
Statele Unite ale Americii și Amercia Centrală sunt amenințate de uraganele Florence și Olivia
Foto: noaa.gov

Totodată, potrivit Centrului de urmărire a uraganelor în Pacific Uraganul Olivia, cu o intensitate de categoria 1, se îndreaptă către vestul Insulelor Hawaii, urmând ca în zilele următoare să se transforme într-o puternică furtună tropicală, cu vânturi de până la 185 de kilometri pe oră.

Potrivit MAE, la nivelul misiunii diplomatice şi al oficiilor consulare de carieră şi onorifice de pe teritoriul SUA au fost luate măsuri pentru preluarea apelurilor de la cetăţenii români sau familiile lor, urmând ca soluţionarea acestora să se realizeze cu sprijinul autorităţilor americane, care intervin la faţa locului.

Risc de incendii în Grecia

MAE a emis o atenţionare de călătorie prin care îi informează pe românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă local avertizează că se menţine riscul ridicat de incendiu (nivel 4, pe o scară de la 1 la 5), începând de miercuri, pentru insulele: Chios, Samos, Ikaria, Rhodos, Kos şi Kalymnos.

Greva piloților, în Germania

În Germania are loc, miercuri, 12 septembrie, o grevă de 24 de ore a piloţilor companiei Ryanair.

Potrivit MAE, pe site-ul companiei Ryanair este postată următoarea informaţie: "încă din dimineaţa zilei de 11 septembrie 2018 am informat pasagerii că vom încerca să efectuăm programul complet de zbor. Pasagerilor li s-a oferit posibilitatea, dacă doresc, să schimbe zborul, gratuit, pentru zilele de joi, vineri, sâmbătă sau duminică".

loading...
Loading...