Alertă! Serul antirabic lipsește din spitale

Ultima actualizare:

    Serul împotriva turbării la oameni lipsește în toate spitalele din țară
Serul împotriva turbării la oameni lipsește în toate spitalele din țară

O vacă turbată a infectat 13 persoane în județul Suceava. Oamenii au fost vaccinați, dar șapte dintre ei aveau nevoie și de ser antirabic. Spitalul a avut doar pentru trei dintre pacienți. Medicii au cerut ajutor, dar nu au găsit în alte județe serul necesar. La om, turbarea duce inevitabil la deces.

Serul antirabic lipseşte cu desăvârşire din unităţile medicale din ţară noastră. Situaţia a fost semnalată după ce 13 oameni care au intrat de curând în contact cu o vacă infectată cu rabie (turbare) au ajuns la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava. Toţi au primit vaccinul antirabic, iar medicii au decis că şapte dintre ei au nevoie şi de tratament cu ser antirabic.

Însă pacienţii au avut parte de o surpriză neplăcută: spitalul avea doar trei doze, relatează digi24.ro.

Medicii suceveni nu au avut cum să facă rost de restul de ser antirabic, pentru că acesta lipseşte cu desăvârşire din unităţile medicale din toată ţară. În unele locuri, e vorba chiar de 2-3 luni.

Cătălina Zorescu, director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Suceava, a explicat: ”Lipseşte din toată ţară, aşa cum am fost informaţi încă din dată de 19 octombrie printr-o adresa a Ministerului Sănătăţii”, a declarat aceasta, citat de digi24.ro.

În Iaşi, serul antirabic nu mai există de la sfaristul verii, după cum a precizat Carmen Dorobăţ, directoarea Spitalului de Boli Infecţioase din judeţ, citată de aceeași sursă. Ministerul Sănătăţii promite că situaţia se va rezolva în câteva zile.

În unităţile medicale din România nu e de găsit nici vaccinul anti-tuberculoză, despre care Ministerul Sănătăţii spune, de asemenea, că va ajunge în câteva zile, scrie digi24.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net