Alertă în Mehedinţi. Cod galben de viituri rapide și inundații

viituri-prognoza_meteo-inundatii-hidrologi-avertizare_meteo-prognoza-cod_galben.jpg

Începând de marţi, 14 mai, de la ora 18.00, judeţul Mehedinţi se va afla sub incidenţa atenţionării meteorologice ”cod galben” ce vizează ploi însemnate
Începând de marţi, 14 mai, de la ora 18.00, judeţul Mehedinţi se va afla sub incidenţa atenţionării meteorologice ”cod galben” ce vizează ploi însemnate
FOTO: Click!

Începând de marţi, 14 mai, de la ora 18.00, judeţul Mehedinţi se va afla sub incidenţa atenţionării meteorologice cod galben ce vizează ploi însemnate, valabilă până miercuri dimineaţă, la ora 10.00. Ca urmare, și hidrologii au anunțat pericol de viituri rapide și inundații.

Un ciclon venit din Marea Mediterana a intrat în țara noastră prin vestul țării, după ce a făcut pagube în Italia și Croația.

Cod galben de viituri rapide și inundații

Este în vigoare o informare meteorologică privind posibilitatea manifestării unor averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi căderi de grindină, până vineri, 17 mai a.c., la ora 10.00.

De asemenea, în perioada 14 mai, ora 18.00 – 15 mai, ora 16.00, va intra în vigoare o atenţionare hidrologică cod galben de viituri rapide pe râurile mici, scurgeri de apă de pe versanţi, torenţi şi pâraie, cu posibilitatea depăşirii cotelor de atenţie pe râurile Drincea, Desnăţui şi Motru.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă în alertă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a înştiinţat toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, dar şi instituţiile locale, în vederea luării măsurilor ce se impun în astfel de situaţii. Totodată, la nivelul ISU Mehedinţi au fost dispuse măsuri suplimentare privind pregătirea tehnicii şi mijloacelor de intervenţie, pentru a se interveni eficient, în sprijinul populaţiei, în scopul diminuării şi înlăturării efectelor, în cazul în care va fi nevoie.

Recomandări ISU

”În situaţia manifestării vântului puternic şi căderilor de grindină, recomandăm populaţiei să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate”, spune Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta, citată de news.ro.

Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, ISU Mehedinţi recomandă populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

Citește și Ce este ceaţa şi de ce apare? Cum explică specialiştii acest fenomen banal

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Luna mai este cea mai călduroasă, dar şi cea mai instabilă lună a primăverii, spun meteorologii ANM. Temperatura maximă absolută a lunii mai în România este 40,8ºC, înregistrată la Mărculeşti (județul Călăraşi), în 27 mai 1950.

  • Meteorologii au emis o atenţionare ”cod galben” de ploi însemnate, valabilă de marţi seară (14 mai), în şapte judeţe din zona de sud-vest a ţării

    Un ciclon puternic a ajuns în țara noastră din Marea Mediterană, după ce a răvășit Italia și Croația. Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ploi însemnate, valabilă de marţi seară (14 mai), în şapte judeţe din zona de sud-vest a ţării. Ploi, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, vor fi şi în restul ţării, până vineri.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1