Alertă cu bombă la Curtea de Apel, unde se judecă ultimul termen în dosarul de corupție al Elenei Udrea. Clădirea a fost evacuată

curtea-de-apel-amenintare-bomba.jpg

Ameninţare cu dispozitiv exploziv la Curtea de Apel Bucureşti. Clădirea este evacuată
Foto: News.ro

O ameninţare cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti a fost primită astăzi de autorităţi, iar instituţia e evacuată. Ameninţarea vine în ziua în care instanţa judeca ultimul termen din procesul de corupţie legat de finanţarea campaniei electorale din 2009. Şedinţa de judecată din dosarul Elenei Udrea a fost suspendată şi va fi reluată la ora 14.00.

„Astăzi, în jurul orei 10:40, Poliţia Capitalei a fost sesizată prin SNUAU 112, de către un bărbat, despre faptul că  la Curtea de Apel Bucureşti se află un dispozitiv exploziv. La acest moment clădirea este evacuată, iar la faţa locului s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul IGPR, care urmează să efectueze verificări specifice”, anunţă Poliţia Capitalei. Anul trecut, autorităţile au mai intervenit la astfel de ameninţări la Curtea de Apel Bucureşti, în 29 iunie şi 14 octombrie. Ambele ameninţări s-au dovedit a fi false. 

elena-udrea-temperatura.jpg

19 mai 2020. Elena Udrea, la Curtea de apel Bucuresti
19 mai 2020. Elena Udrea, la Curtea de Apel
Foto: Ionuț Mureșan

Alertă cu bombă la Curtea de Apel, unde se judecă dosarul Elenei Udrea

La audierile din faţa instanţei, care au avut loc anul trecut, fostul ministru PDL al Dezvoltării şi-a susţinut nevinovăţia. În mai 2017, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, pe care o acuză de instigare la luare de mită şi spălare a banilor, pe fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia, pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon, pentru luare de mită, pe Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor şi pe Ioan Silviu Wagner, director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare, arată adevarul.ro.

Știre în curs de actualizare

Loading...