Alegeri parlamentare 2016/ Votul în străinătate durează 36 de ore

harta_vot_2016.jpg

harta vot parlamentare 2016
Românii din Noua Zeelandă și Australia au votat de sâmbătă 10 decembrie, ora 20.00, până astăzi, 11 decembrie, la ora 10.00

Din pricina diferenței de fus orar, alegerile parlamentare 2016 vor dura aproape 36 de ore. Au început sâmbătă, la Auckland, Noua Zeelandă, de la ora 20.00, și se vor încheia luni, 12 decembrie, la la ora 7.00 (ora României), pe Coasta de Vest a SUA.

La alegerile parlamentare din 11 decembrie, au fost organizate în străinătate 417 secţii de votare. Acestea se vor afla pe lângă ambasadele, consulatele şi institutele culturale ale României din străinătate. 

Aproape două milioane de buletine de vot au fost trimise către secțiile de votare din Diaspora.

Primii au fost românii care locuiesc în Noua Zeelandă, iar ultimii vor fi ”americanii” care locuiesc pe Costa de Vest a SUA secţiile de vot de la Los Angeles, Sacramento, Seattle, San Francisco, Las Vegas şi în Canada, la Portland şi la Vancouver, informează MAE.

Până s-au deschis secţiile de votare din România, români din 34 de state vor fi început deja să voteze. Odată cu votul din ţara noastră, va debuta votul şi pentru românii care se află în alte 16 ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Votul la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților continuă în afara graniţelor României odată cu deschiderea a 219 secţii de votare în statele din zona centrală şi de vest a Europei la ora 8.00, ora României (ora 7.00 ora locală). La ora 9.00, ora României, se deschid încă 33 de secţii de votare în Marea Britanie, Irlanda, Portugalia şi Senegal.

Cele mai multe secţii de votare sunt organizate în Europa în Italia (73 secţii), Spania (53 secţii), Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (21 secţii ), Franţa (16 secţii ), Germania (15 secţii), Belgia (9 secţii).

Loading...