Alegeri parlamentare 2016/ În Australia, buletinele de vot nu au ajuns la timp

Românii care locuiesc la celălalt capăt al lumii, în Australia, puteau vota de sâmbătă, începând cu ora 20.00, din pricina fusului orar. Numai că poșta din această țară nu a dus buletinele de vot în timp util, în două mari orașe.

Ministerul de Externe fost nevoit să ia măsuri urgente pentru Australia întrucât poșta din această țară nu a distribuit buletinele de vor în două mari orașe: Auckland și Perth.

Toate materialele necesare votării au plecat către toate misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României. Materialele destinate secțiilor de votare din Australia și Noua Zeelandă au fost transmise prin curier rapid, la data de 24 noiembrie 2016, iar la 29 noiembrie au fost primite la Canberra. Însă, de aici au plecat tot cu poșta spre Auckland și Perth., dar acestea nu au ajuns în timp util.

Misiunea Diplomatică a României la Canberra a informat MAE și Biroul electoral de circumscripție 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării în cursul dimineții de 9 decembrie cu privire la aceste probleme.

În momentul în care s-a constatat că nu se poate rezolva problema preluării de la Poșta australiană a acestor materiale, MAE a decis transferarea de buletine de vot, timbre autocolante cu mențiunea „Votat” și ștampile cu mențiunea „Votat” de la secția de votare din Melbourne la cea de la Perth, și de la Sidney la cea de la Auckland.

Loading...