Alegeri parlamentare 2016/ În Australia, buletinele de vot nu au ajuns la timp

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Românii care locuiesc la celălalt capăt al lumii, în Australia, puteau vota de sâmbătă, începând cu ora 20.00, din pricina fusului orar. Numai că poșta din această țară nu a dus buletinele de vot în timp util, în două mari orașe.

Ministerul de Externe fost nevoit să ia măsuri urgente pentru Australia întrucât poșta din această țară nu a distribuit buletinele de vor în două mari orașe: Auckland și Perth.

Toate materialele necesare votării au plecat către toate misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României. Materialele destinate secțiilor de votare din Australia și Noua Zeelandă au fost transmise prin curier rapid, la data de 24 noiembrie 2016, iar la 29 noiembrie au fost primite la Canberra. Însă, de aici au plecat tot cu poșta spre Auckland și Perth., dar acestea nu au ajuns în timp util.

Misiunea Diplomatică a României la Canberra a informat MAE și Biroul electoral de circumscripție 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării în cursul dimineții de 9 decembrie cu privire la aceste probleme.

În momentul în care s-a constatat că nu se poate rezolva problema preluării de la Poșta australiană a acestor materiale, MAE a decis transferarea de buletine de vot, timbre autocolante cu mențiunea „Votat” și ștampile cu mențiunea „Votat” de la secția de votare din Melbourne la cea de la Perth, și de la Sidney la cea de la Auckland.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net