Alegeri locale 2016: Ce nu ştiai despre «primarii în fustă»

7-act-1-firea.jpg

Gabriela Vrânceanu Firea (PSD), primarul general al Capitalei a obţinut 42,98%

Două blonde şi o roşcată sunt cele mai puternice femei din ţară. Au candidat cot la cot cu politicieni duri şi au câştigat detaşat fotoliul de primar. Astrologii spun că nu este o întâmplare, ci s-au născut într-o zodie norocoasă.

Gabriela Vrânceanu Firea (44 ani) este marea câştigătoare a Primăriei Capitalei şi prima femeie primar din istoria oraşului. Munceşte de la 18 ani, ca reporter, iar cariera de jurnalist şi director de publicaţii o încheie în favoarea politicii. Devine membră PSD în anul 2012, este aleasă senator şi purtător de cuvânt al partidului. Puţini ştiu că blondina este membru al Uniunii Scriitorilor din 2002 şi că a primit premiul pentru debut din partea Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti în anul 2001, pentru volumul de versuri „O altă lume”. În decembrie 2009 a lansat împreună cu Simona Gherghe albumul de muzică populară “Trandafiri de la Moldova”. Este născută în zodia Rac, în ziua de 13 iulie. Astrologii spun că este ziua perfectă pentru fructificarea oportunităţilor, ziua care aduce recompense financiare şi spirituale. Este căsătorită cu Florin Pandele, primarul localităţii Voluntari, cu care are doi copii. Noul primar al Capitalei mai are un fiu din căsătoria cu fostul soţ, Răzvan Firea, decedat.


Lia Olguţa Vasilescu (41 ani) a câştigat un nou mandat  de primăriţă la Craiova, deşi procurorii DNA o acuză de fapte de corupţie. Pasionată de politică, Olguţa a devenit membru fondator al Partidului România Mare în anul 1991, pe când avea 17 ani. În 2007, a devenit membru şi senator PSD. La alegerile din noiembrie 2012, a câştigat fotoliul de edil al oraşului Craiova  cu 45,6%, iar acum a câştigat încă un mandat cu voturile a 60,92% din alegători. Puţini ştiu că roşcata este absolventa Facultăţii de Litere şi Istorie, iar de la 23 de ani a lucrat ca jurnalist, timp de 4 ani. Olguţa Vasilescu s-a apucat de karate în anul 1986 şi este specializată în stilul japonez Shotokan-Fudokan, unde deţine  centura neagră 2 Dani. Este născută în ziua de 18 noiembrie, în zodia Scorpion, nativi despre care astrologii spun că sunt maeştri ai auto-controlului, calmi, stăpâni pe ei şi le place să se afle la conducere.
Astrid Cora Fodor (62 ani) este noul primar al oraşului Sibiu, mandat câştigat cu 57,14% din voturi, la mare distanţă de al doilea clasat. Aceasta este şi acum primar interimar al oraşului, din 2014, după ce Klaus Iohannis a ajuns preşedinte. Şi ea face parte din Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), ca şi fostul edil al oraşului. Este absolventă a Facultăţii de Drept administrativ şi, până să intre în politică, a lucrat ca jurist la Mediaş, apoi economist şi director economic la Consistoriul Evanghelic, la Sibiu. Este necăsătorită şi are doi copii. Este născută pe 6 noiembrie, zodia Scorpion, despre care astrologii spun că nativii sunt siguri pe sine, stăpâni pe cunoştinţe tehnice, încrezători în abilităţile lor şi în şansele de reuşită.

Au «colege» şi în alte oraşe europene

Bucureştiul nu este singura capitală europeană care va fi condusă de o femeie. Şi în multe alte oraşe importante, alegătorii au mers pe mâna unei doamne, aşa cum s-a întâmplat duminică şi cu bucureştenii care au pus ştampila „votat” pe Gabriela Firea.
La Paris, capitala Franţei, primar este Anne Hidalgo (57 de ani). Membră a Partidului Socialist, ea a fost aleasă în această funcţie în aprilie 2014. Hidalgo este prima femeie care a ocupat fotoliul de edil al Parisului. Şi Madridul este condus tot de o „primăriţă”. Manuela Carmena Castrillo (72 de ani), fost avocat, a câştigat alegerile în 2015. Madrilenii par foarte deschişi la ideea de a fi conduşi de o femeie, având în vedere că, anterior, municipalitatea a avut-o ca şefă pe  Ana Bottella.
Ultimele alegeri din Barcelona, cele din 2015, au adus-o la conducerea primăriei pe Ada Colau (42 de ani). Ea şi-a câştigat popularitatea ca activistă şi fondatoare a Asociaţiei Victimelor Creditelor Ipotecare, care a devenit foarte cunoscută în contextul crizei imobiliare din Spania.
La Praga, primar este Adriana Kronakova (55 de ani). Cunoscută şi apreciată femeie de afaceri, dar independentă din punct de vedere politic, ea a fost aleasă în această funcţie în noiembrie 2014.

Loading...

Citește și

  • rezultate alegeri 2016

    Au apărut primele informaţii din taberele partidelor politice privind şansele candidaţilor la alegerile locale 2016 de duminică. Gabriela Vrânceanu Firea este pe primul loc la alegerile din București pentru Primăria Capitalei, urmată de Nicușor Dan, la o distanţă considerabilă.

  • Nici bine nu a fost aleasă pentru șefia Primăriei Capitalei, că Gabriela Vrânceanu Firea a și făcut prima gafă luni (6 iunie), în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc în curtea sediului central al PSD. Liviu Dragnea a avut o întâlnire cu cei 7 primari noi ai Capitalei, votați duminică (5 iunie) în urma alegerilor locale 2016.

  • Rezultate alegeri locale 2016 craiova, alegeri locale 2016 craiova, alegeri locale 2016, rezultate alegeri locale, prezenta la vot

    Rezultate alegeri locale 2016 | PNL a fost marele perdant al acestor alegeri locale. Dacă PSD a obținut victorii reconfortante, USB-ul lui Nicușor Dan se prefigurează a deveni o nouă forță politică.

  • “Acuzat de DNA” a devenit soluţia pentru a primi ştampila “ales local” în România. De la Cătălin Cherecheş, primarul de Baia Mare, la Lia Olguţa Vasilescu, colega sa de la Craiova, toţi edilii penali au câştigat alegerile de duminică 5 iunie. Corupţie, mită, fals, nici o acuzaţie nu a putut opri primarii de mari oraşe anchetaţi să câştige fără probleme.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1