Alaf, spaima puşcăriaşilor

a15-actu-1-tifetz-inalt-185.jpg

Agentul-șef adjunct Dinu Octavian și câinele Alaf au legat o prietenie bazată pe încredere

Are un an şi 11 luni, răspunde la numele de Alaf sau Nero şi este membru de bază în Serviciul pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa, fiind unul dintre câinii specializaţi în patrulare şi intervenţie. A fost în 20 de misiuni de la începutul anului, toate duse la capăt cu succes. Acum a reuşit să prindă un deţinut care evadase de la Penitenciarul Găeşti.

Totul s-a întâmplat marţi, când Ion Caramalău (30 de ani), încarcerat la Penitenciarul Găeşti pentru furt, a evadat în timp ce lucra la un depozit de legume din comuna dâmboviţeană Băleni. A fost dată alarma şi, în scurt timp, forţe impresionante de ordine au început căutările.

a25-actu-2-25col-evadat.jpg

Ion Caramalău (30 de ani) a fost condamnat pentru furt

Au fost făcute filtre rutiere în tot judeţul şi mai multe persoane au fost audiate. Însă cel care a reuşit să îl prindă pe fugar a fost Alaf, câinele de urmă special antrenat al IPJ Dâmboviţa.  Stăpânul lui Alaf, agentul şef adjunct  Dinu Octavian, a povestit cum a fost prins evadatul.

„După o urmărire de 15 km, am primit informaţia că evadatul se afla în Comişani, pe strada Malului. La -indicaţiile cetăţenilor -ne-am deplasat pe un câmp şi l-am avut în raza vizuală. L-am somat cu arma, dar nu a vrut să stea. Am dat drumul câinelui. A sărit pe el şi l-a apucat de fesa dreaptă. I-a rupt puţin hainele. A fost cea mai spectaculoasă misiune a noastră şi nu ştiu dacă mă voi mai întâlni cu una asemenea”, a explicat agentul-şef pentru „Adevărul”. 

a35-actu-3-25col.jpg

Alaf a absolvit ca șef de promoție școala de dresaj, de la Centrul Chinologic Sibiu

Alaf e un ciobănesc german specializat şi instruit pentru patrulare şi intervenţie. Poliţistul spune că este printre cei mai buni câini poliţişti din ţară. A fost preluat de la Centrul Chinologic ”Aurel Greblea” din Sibiu, când acesta avea doar 4 luni. A terminat şcoala de dresaj după 16 săptămâni ca şef de promoţie. A avut cea mai mare medie, respectiv 9,65, precizează Octavian Dinu.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1