Aici te rogi, aici faci saună

Ultima actualizare:

    Complexul de relaxare se ridică la doi paşi  de biserică, astfel că în aceeaşi curte te rogi,  după care mergi la saună şi masaj
Complexul de relaxare se ridică la doi paşi de biserică, astfel că în aceeaşi curte te rogi, după care mergi la saună şi masaj

Ce au în comun masajul, aerobicul şi înotul cu rugăciunea? Cu siguranţă veţi spune că nimic. Ei bine, oamenii de afaceri nu gândesc atât de strict şi nu au o problemă când vine vorba să îmbine plăcerile lumeşti cu viaţa spirituală. Astfel că un bucureştean cu bani s-a apucat să construiască un SPA chiar în curtea unei biserici.

Întâmplarea are loc în cartierul Berceni. Mai exact, pe strada Turnu Măgurele, la numărul 224, unde se află Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi".

Lăcaşul de cult a fost ridicat în anul 2004, iar în 2010, lipit de el, a început construcţia complexului de relaxare, cu bazine de înot, jacuzzi, saună, masaj şi aerobic.

Pe clădirea care se construieşte scrie mare că se vor deschide bazine de înot, jacuzzi, saună, masaj şi aerobic

simeon stalpnicul png

Din descrierile administratorului centrului, la cinci metri de altar va fi sauna, iar lângă ferestrele bisericii vor fi amenajate vestiarele, unde clienţii vor umbla dezbrăcaţi. La boxele bisericii se auzeau, ieri, rugăciuni şi cântece religioase, iar la doi paşi muncitorii bocăneau de mama focului.

„Am cumpărat 1.164 de metri pătraţi de la proprietarul de drept. Acesta avea 5.000 de metri pătraţi pe care i-a împărţi în cinci loturi. Biserica a fost construită ilegal, iar omul se judecă cu Patriarhia Română. Din câte ştiu, a câştigat şi urmează ca biserica să fie demolată. Ea are teren la numărul 17, nu aici la 224, unde ocupă 2.000 de metri pătraţi", ne-a spus Constantin Beraru, administratorul complexului de relaxare, care va fi deschis în august 2013. Mai-marii bisericii nu au dorit să comenteze situaţia.

SPA- ul a devenit motiv de ceartă

De doi ani, de când a început construcţia centrului de relaxare, discuţiile sunt la ordinea zilei între parohul Sorin Mititeanu şi Constantin Beraru, administratorul complexului.

Chiar şi ieri, a avut loc un dialog între ei. „Mie îmi spune că nu are nici o problemă cu SPA-ul, iar la alţii se plânge de situaţie. Acum, zice că îmi va spune părerea între patru ochi. Nici nu mai ştiu ce să cred", s-a plâns Beraru. Reprezentanţii Primăriei sectorului 4 susţin că lăcaşul de cult a fost ridicat ilegal.

«Cine a mai pomenit aşa ceva?»

Ioana Moşu, 41 de ani, asistent personal: „Un centru de relaxare lângă o biserică nu are ce căuta. Am văzut şantierul deschis în curte şi m-am gândit că o măresc. Nici nu mai ai pe unde să înconjori biserica". Gherghiţa Crăciun, 64 de ani, pensionară: „Cine a mai pomenit aşa ceva? Am crezut că extind parohia, nu că fac SPA. Nu ştiu cum de a acceptat părintele o asemenea construcţie în curtea bisericii".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net