Aici s-au înghesuit 10 vânători cu tot cu armament!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Tragedia de pe canalul dunărean Ţimurga din apropiere de municipiul Giurgiu putea fi preîntâmpinată. Ambarcaţiunea, construită pentru patru persoane, a fost nevoită să suporte o greutate cel puţin dublă faţă de cea pentru care era concepută. Un „coşciug" plutitor, aşa au numit-o localnicii.

Nimeni nu ştie ce a fost în mintea celor zece prieteni plecaţi duminică la vânătoare pe insulele din vecinătatea localităţii giurgiuvene Slobozia, atunci când au hotărât să se urce cu toţii într-o barcă proiectată să suporte o greutate în jurul a 400 de kilograme. Probabil pentru a ajunge mai repede la maşini, şi apoi acasă, bărbaţii s-au înghesuit în barcă.

simeon stalpnicul png

La un moment dat, vânătorul care se afla în partea din faţă a bărcii s-a dezechilibrat, barca s-a lăsat într-o parte, a luat apă şi s-a răsturnat. Cei zece vânători au încercat disperaţi să scape de armamentul pe care îl cărau în spate şi fiecare s-a zbătut să-şi salveze viaţa. Doar 7 dintre ei au reuşit să înote până la insula din apropiere. Unul dintre ei, poliţistul George Elvis Georgescu, şi-a găsit sfârşitul la câţiva metri de mal, cel mai probabil din cauza unui infarct.

Alţi doi, Pavel Gruia, directorul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) Ilfov şi George Durbac, angajat al APIA Giurgiu n-au mai ieşit la suprafaţă. Căutările celor doi bărbaţi dispăruţi au fost reluate ieri de către reprezentanţii ISU şi Poliţiei de Frontieră Giurgiu, însă în zadar. Au găsit doar cinci arme de vânătoare pe fundul apei.

A făcut infarct la câţiva metri de mal

George Elvis Georgescu era angajat al Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice din cadrul IPJ Giurgiu. Acesta a fost găsit de pompieri după aproximativ două ore de căutări, prins între mai multe crengi pe fundul apei, în apropierea malului. Soţia poliţistului, chemată la locul accidentului, i-a cerut minute în şir să mai păcălească o dată moartea. În urmă cu câţiva ani, subofiţerul scăpase ca prin minune dintr-un accident rutier grav. În ciuda eforturilor făcute de medicii de pe ambulanţă, George Elvis Georgescu n-a mai putut fi salvat.

Click! spune

Ambarcaţiunea cu care oamenii au ieşit la vânătoare este o Linder 400 Sportsman, din aluminiu, motorizată, lungă de circa 4 m şi lată de 1,5 m. Cântăreşte în jur de 100 kg, fiind concepută pentru patru persoane. În momentul producerii accidentului, barca suporta o greutate de o tonă, în condiţiile în care pe lângă cei zece bărbaţi se afla şi echipamentul de vânătoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net