Ai mai văzut aşa ceva? Face tablouri din oase de peşte!

oase1.jpg

Viorica Marin, expozitie
Viorica Marin şi câteva dintre tablourile sale

Cu talent şi inspiraţie, Viorica Marcu, o pensionară din Vaslui, demonstrează că se poate face artă din aproape orice. Cu câţiva ani în urmă, după ce a gătit o ciorbă gustoasă de peşte, i-a venit o idee. A început să modeleze oasele de peşte şi să realizeze tablouri spectaculoase.

Cu multă migală, Viorica Marcu transformă oasele de peşte în maci, lalele, bujori, lăcrămioare, narcise sau tradafiri. Povestea tablourilor şi a decoraţiunilor confecţionate din oasele fragile de peşte a început din întâmplare, în urmă cu patru ani.  ”Pregătisem o ciorbă cu peşte, iar după masă am observat că unul dintre oasele de la cap avea o formă inedită. Pur şi simplu, l-am luat în mână şi l-am modelat, cald fiind. A ieşit o floare atât de frumoasă încât nu spuneai că este os de peşte. Aşa a început totul, mi-au stârnit curiozitatea. Analizam oasele, începeam să le descopăr tot mai spectaculoase”, zâmbeşte femeia.

oase2.jpg

tablou, oase de peste
Un tablou se vinde, la expoziţii, cu câteva sute de lei

Laborant chimist de profesie, vasluianca are doi copiii la facultate, astfel că şi-a transformat pasiunea pentru frumos într-o sursă de venit. ”Am început să bat drumurile la pescăriile din oraş de unde cumpăram capete de peşte, unde se găsesc cele mai frumoase oase. Aşa am reuşit să finalizez lucrările pentru prima mea expoziţie, unde am expus 47 de tablouri”, povesteşte pensionara. Pentru un singur tablou, în funcţie de modelul creat, Viorica Marcu foloseşte cel puţin 20 de capete de peşte. Extrase cu grijă, oasele sunt spălate cu detergent, în mai multe ape, apoi sunt uscate şi tratate cu o soluţie specială pentru albire şi lăcuire.

oase3.jpg

arta, decoratiuni
Din mâinile vasluiencei ies obiecte de artă

Pensionara e nelipsită de la târgurile de artizanat. Tablourile ei au ajuns şi la o galerie de artă din Spania. ”Au fost evaluate la 3.000 – 4.000 de euro, însă este dificil transportul lor pe distanţe lungi, pentru că la un şoc mai puternic s-ar putea deteriora”, mărturiseşte vasluianca. În România, tablourile şi decoraţiunile din oase peşte create de Viorica Marcu se vând cu câteva sute de lei, în funcţie de complexitate şi de dimensiuni.

Vezi întreaga poveste şi o galerie foto pe adevarul.ro!

 

Loading...

Citește și

  • bogdan stoica, obiecte vechi, decoratiuni

    Ferestre şi valize vechi, genţi ponosite, rame de tablouri şi chiar capace de ventilatoare industriale se transformă, cu muncă şi imaginaţie, în obiecte noi şi utile. E pasiunea lui Bogdan Stoica, fotograf şi jurnalist, care îşi foloseşte din plin creativitatea pentru a realiza decoraţiuni remarcabile.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1