Afaceristul Nelu Iordache, săltat de DNA din avion. E anchetat într-un nou dosar de corupție

Ultima actualizare:

    Neluu Iordache ese patronul Blue Air și RomstradeSursa foto: Adevărul
Neluu Iordache ese patronul Blue Air și RomstradeSursa foto: Adevărul

Nelu Iordache a fost ridicat de procurori de pe aeroport și dus la DNA, pentru a fi audiat. Omul de afaceri, considerat unul din "regii asfaltului", a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie și are o condamnare de 12 ani şi 6 luni de închisoare, care nu este însă definitivă.

Nelu Iordache, acuzații

Procurorii anticorupţie au notat în rechizitorul trimis pe masa judecătorilor, că, în perioada februarie - aprilie 2011, Nelu Iordache a înregistrat contabilitatea SC Bata Sky Imobiliare SA, achziţii fictive de materiale publicitare promoţionale în valoare de 46.356.636 lei, din care TVA în cuantum de 8.972.252 lei. „Prin aceste demersuri, Iordache ar fi prejudiciat bugetul de stat cu suma de 8.972.252 lei (echivalentul a 2.133.254 euro), reprezentând TVA dedusă în mod nelegal. Produsele respective ar fi fost achiziţionate de la două societăţi administrate de Ali Imad", precizează DNA. Ulterior, până în luna ianuarie 2014, Nelu Iordache şi-ar fi însuşit în mod necuvenit suma de 47.311.243 lei, pe care ar fi "justificat-o" prin simularea unui împrumut pe care l-ar fi acordat firmei SC Bata Sky Imobiliare SA, iar în acest sens, ar fi încheiat un contract prin care a atestat în mod neadevărat că a împrumutat societatea cu suma de 11.000.0000 euro.   „Acest contract ar fi generat, în sarcina societăţii, o obligaţie de restituire a sumei respective în favoarea lui Iordache, deşi în realitate firma nu a încasat niciodată vreun ban, în modalitatea de mai sus", mai spun procurorii.  

Ancheatorii spun că, în cadrul anchetei sunt audiate şi Mioara Băluţă, angajată a unei bănci şi Luiza (fostă Cristescu) Maria ilie. Ele au minţit că în perioada 18 - 28 aprilie 2011, în unitatea bancară în care prima îşi desfăşura activitatea, au fost desfăşurate operaţiuni în sensul celor arătate mai sus, în realitate, nefiind depusă, plătită şi retrasă vreo sumă de bani, scrie Adevărul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net