”Afacerea buletin de București”. 15.000 de persoane la trei adrese din sectorul 3

str_vasile_lucaci_nr.5_sectorul_3_bucuresti-aici_locuiesc_4.800_de_persoane.jpg

in casa asta locuiesc 4.800 de persoane
Reporterii Click! au mers la o adresă din sectorul 3, str. Vasile Lucaci nr.5. unde aveau domiciliul 4.800 de persoane, adică tot atâți cât locuiesc într-o comună mare
FOTO: Sever Gheorghe

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Şase percheziţii au avut loc în această dimineaţă (15 noiembrie) în Capitală, într-un dosar privind fals în declaraţii în legătură cu obţinerea de cărţi de identitate româneşti. Conform poliţiştilor, 15.000 de persoane, cei mai mulți din Republica Moldova, figurează cu domiciliul la trei adrese din sectorul 3. Reporterii Click! au aflat de ”Afacerea buletin de București” de la Referendum.

UPDATE Ora 13.00. Poliția a comunicat că nouă suspecți vor fi duși la audieri la Secțiile 11, 12 și 23 și că mai mulți cetățeni din Republica Moldova au venit cu microbuzele în București. 

Ora 11.00. 15.000 de persoane figurează cu domiciliul la trei adrese din sectorul 3 al Capitalei, iar polițiștii s-au dus de dimineață (15 noiembrie) să îi caute. Majoritatea acestora sunt din Republica Moldova. Se pare că aceștia plăteau între 150 şi 200 de euro, pentru un buletin de București, apoi plecau la muncă în state UE.

Din datele şi probele adunate de polițiști, a rezultat că două grupuri infracţionale organizate îşi ofereau serviciile, contra cost. Până la acest moment au fost identificate aproximativ 15.000 de persoane care figurează ca având domiciliul stabilit la trei adrese din sectorul 3.

Ziarul Click! a aflat la Referendum de ”Afacerea buletin de București”

În zilele de Referendum, reporterii Click! au mers la două secții de votare din Șoseaua Gării Cățelu, unde nu votase nimeni la două secții, 632 și 639, unde erau înscriși 5.000 de alegători. Președinții comisiilor electorale din aceste secții ne-au explicat atunci că majoritatea au nume moldovenești ori rusești și locuiesc câte 300 – 400 la aceeași adresă. Potrivit unor surse judiciare, locaţiile unde figurau foarte multe persoane la aceeaşi adresă sunt şoseaua Gării Căţelu nr. 174, ap. 100, şi strada Petre N. Dumitru, nr. 38 A.

În a doua zi de Referendum, reporterii Click! au mers la o altă adresă din sectorul 3, str. Vasile Lucaci nr.5. unde aveau domiciliul 4.800 de persoane, adică tot atâți cât locuiesc într-o comună mare. Reprezentanţii secţiilor de votare au susţinut că toate cele peste 5.000 de persoane care sunt înscrise la secţiile nr. 382 şi 379 din Capitală au domiciliul la aceeaşi adresă. Am fost și noi să vedem minunea. Am găsit o casă cochetă, nici prea mare, nici prea mică, renovată recent. Nu a răspuns nimeni la sonerie. Nici vecinii din clădirile alăturate nu au văzut mai mult de două persoane la această adresă.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Pe listele electorale figurează sute şi chiar mii de persoane la aceeaşi adresă. Reporterii Click! i-au căutat, dar n-au găsit pe nimeni acasă. Probabil sunt prin Europa, la muncă. Majoritatea au nume de ruşi şi moldoveni.

  • În Bucureşti şi în opt judeţe au fost secţii de votare unde nu s-a prezentat nici un alegător, în cele două zile de referendum. Ca să nu ”moară” de plictiseală, membrii comisiilor au sporovăit vrute şi nevrute.

  • Cetatenii moldoveni plătesc ca să-și facă buletine la adrese fictive. Așa ajung să stea la o adresă mii de oameni

    Buletinul românesc se vinde ca pâinea caldă. Numeroși străini care provin din afara UE, în special moldoveni, ar da orice ca să aibă adresa în București. Așa s-a dezvoltat afacerea ”buletinul” chiar pe site-urile de anunțuri.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5