”Afacerea buletin de București”. 15.000 de persoane la trei adrese din sectorul 3

Ultima actualizare:

    Reporterii Click! au mers la o adresă din sectorul 3, str. Vasile Lucaci nr.5. unde aveau domiciliul 4.800 de persoane, adică tot atâți cât locuiesc într-o comună mareFOTO: Sever Gheorghe
Reporterii Click! au mers la o adresă din sectorul 3, str. Vasile Lucaci nr.5. unde aveau domiciliul 4.800 de persoane, adică tot atâți cât locuiesc într-o comună mareFOTO: Sever Gheorghe

Şase percheziţii au avut loc în această dimineaţă (15 noiembrie) în Capitală, într-un dosar privind fals în declaraţii în legătură cu obţinerea de cărţi de identitate româneşti. Conform poliţiştilor, 15.000 de persoane, cei mai mulți din Republica Moldova, figurează cu domiciliul la trei adrese din sectorul 3. Reporterii Click! au aflat de ”Afacerea buletin de București” de la Referendum.

UPDATE Ora 13.00. Poliția a comunicat că nouă suspecți vor fi duși la audieri la Secțiile 11, 12 și 23 și că mai mulți cetățeni din Republica Moldova au venit cu microbuzele în București. 

Ora 11.00. 15.000 de persoane figurează cu domiciliul la trei adrese din sectorul 3 al Capitalei, iar polițiștii s-au dus de dimineață (15 noiembrie) să îi caute. Majoritatea acestora sunt din Republica Moldova. Se pare că aceștia plăteau între 150 şi 200 de euro, pentru un buletin de București, apoi plecau la muncă în state UE.

Din datele şi probele adunate de polițiști, a rezultat că două grupuri infracţionale organizate îşi ofereau serviciile, contra cost. Până la acest moment au fost identificate aproximativ 15.000 de persoane care figurează ca având domiciliul stabilit la trei adrese din sectorul 3.

Ziarul Click! a aflat la Referendum de ”Afacerea buletin de București”

În zilele de Referendum, reporterii Click! au mers la două secții de votare din Șoseaua Gării Cățelu, unde nu votase nimeni la două secții, 632 și 639, unde erau înscriși 5.000 de alegători. Președinții comisiilor electorale din aceste secții ne-au explicat atunci că majoritatea au nume moldovenești ori rusești și locuiesc câte 300 – 400 la aceeași adresă. Potrivit unor surse judiciare, locaţiile unde figurau foarte multe persoane la aceeaşi adresă sunt şoseaua Gării Căţelu nr. 174, ap. 100, şi strada Petre N. Dumitru, nr. 38 A.

În a doua zi de Referendum, reporterii Click! au mers la o altă adresă din sectorul 3, str. Vasile Lucaci nr.5. unde aveau domiciliul 4.800 de persoane, adică tot atâți cât locuiesc într-o comună mare. Reprezentanţii secţiilor de votare au susţinut că toate cele peste 5.000 de persoane care sunt înscrise la secţiile nr. 382 şi 379 din Capitală au domiciliul la aceeaşi adresă. Am fost și noi să vedem minunea. Am găsit o casă cochetă, nici prea mare, nici prea mică, renovată recent. Nu a răspuns nimeni la sonerie. Nici vecinii din clădirile alăturate nu au văzut mai mult de două persoane la această adresă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
www.antena3.ro
Iulian Tiganila FOTO Jurnal de Argeș jpg
image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net