Adrian Năstase a primit o veste foarte proastă

nastase.jpg

adrian nastase CEDO sentinta decizie
Fostul premier cred cu tărie ca a fost la pușcărie din cauza unei ”răzbunări politice”

Fostul premier Adrian Năstase avea mari speranțe, dar s-a înșelat. Azi a primit o veste la care nu se aștepta.

Adrian Năstase crede cu tărie ca a ajuns la pușcărie din cauza unei „răzbunări politice”, că a fost o victimă și că i-au fost încălcate drepturile.

De aceea, el a făcut o plângere la CEDO, pentru a arăta nedreptatea din cazul său, menţionând că nu a dorit să facă cerere de graţiere către Traian Băsescu, pentru că ar fi fost o umilinţă şi o recunoaştere a unei vinovăţii.

Adrian Năstase a reclamat faptul că verdictul dat împotriva sa, urmare a unor proceduri incorecte, condamnarea la închisoare şi consecinţele suferite în urma deciziei, precum imposibilitatea de a avea o viaţă normală de familie, pierderea carierei profesionale şi politice, dar şi reflectarea cazului său în media, au constituit „un tratament umilitor” şi au avut ca rezultat încercarea sa de a se sinucide.

Iată că ieri, CEDO s-a pronunțat. Curtea Europeană a decis, azi, că verdictul de condamnare în cazul lui Adrian Năstase în dosarul „Trofeul Calităţii” nu contravine Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, respingând plângerile făcute de fostul premier referitor la decizia instanţei din România.

CEDO precizează, într-un comunicat, că a decis, prin vot majoritar, că plângerea formulată de fostul premier român Adrian Năstase este inadmisibilă, scrie Mediafax.

Decizia instanţei de la Strasbourg este definitivă.

Click! spune

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, în 20 iunie 2012, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”, în care era acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1